Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

Oprydningen i CSC kører som efter en snor

ComputerViews: CSC's nye direktør, John Walsh, skal fortsætte den massive oprydning i CSC Danmark, som hans forgænger, Carsten Lind, var godt i gang med. Det får konsekvenser.

ComputerViews: Der ligger en plan bag alt, og det gør der også bag amerikanske CSC's oprydning i den danske forretning, hvor selskabet har indsat clean up-guy John Walsh som direktør.

Han skal nu i de kommende måneder (og måske år) få strømlinet og tilpasset den danske CSC-forretning, så den bliver, som hovedkvarteret i USA mener, at den skal være: Vital, stærk, indbringende og fremtidssikret.

Det er alle ting, som CSC Danmark ikke er i dag.

John Walsh har allerede løftet sløret for sine planer for Computerworld. Dem kan du læse her.

Påfaldende er det, at John Walsh' udmeldinger følger perfekt i halen på den oprydning, som hans forgænger, Carsten Lind, hamrede og tævede igennem i løbet af hele foråret.

Carsten Lind var nemlig - nøjagtig ligesom John Walsh - indsat som clean up-guy og havde fået til opgave at få ryddet op i CSC Danmark.

Hæve produktivitet

Carsten Lind ville have hævet CSC Danmarks samlede produktivitet per medarbejder ved blandt andet at få lempet/fjernet den for medarbejderne så gunstige tryghedsaftale.

Det udløste som bekendt den største faglige konflikt i nyere tids danske it-industri.

Frygten blandt de mest modstandsivrige CSC-medarbejdere var blandt andet, at CSC ville benytte sig af en fjernelse af tryghedsaftalen til dels at sende flere opgaver til udlandet, dels oftere at fyre medarbejdere og trimme organisationen.

Sidstnævnte forhindrede tryghedsaftalen i vid omfang på grund af sine paragraffer om tårnhøj kompensation i tilfælde af opsigelser.

Kostede på goodwill-kontoen

Carsten Linds kontante fremfærd masse-høvlede værdi ud af hans goodwill-konto blandt medarbejdere. ¨

Bedre blev det ikke af den store regnskabsskandale, der tvang CSC Danmark til i sidste regnskab af nedjustere sidste år resultat med minus 200 millioner kroner.

Hele den sag har givet CSC-toppen i USA grå hår i hovedet og har næppe været en vindersag for Carsten Lind i koncernen.

Det endte da også med en fyring.

Nu er det den nye clean up-guys tur.

Han vil revitalisere ledelsesteamet, trække CSC's globale kræfter og kompetencer tættere på CSC Danmark, blive bedre til at levere til kunderne (hvoraf en del da også er sure og utilfredse) og lægge en ny strategi, som han siger, at han venter klar om nogle måneder.

Fortsætter oprydning

Med andre ord: John Walsh fortsætter den meget omfattende oprydning i 'det gamle CSC,' som på mange måder har været størknet og forstenet i sin lidt for selvsikre selvforståelse.

Det er værd at lægge mærke til, at John Walsh tydeligt og klart gør opmærksom på, at han rapporterer direkte til CSC's øverste ledelse.

Det viser, at han er i Danmark med en klar målsætning og et klart mandat.

Første skridt i den store oprydning, der sigter mod at gøre CSC konkurrencedygtig, har været at frigøre sig fra de snærende bånd, som den gammeldags overenskomst med Prosa udgjorde.

Næste skridt bliver at føre virksomheden ud af globaliseringens vej, hvor CSC har store kræfter at trække på.

Ligeledes skal der ryddes op i koncernen, så den er tilpasset til virkelighedens vilkår, så den kan blive konkurrencedygtig.

Den slags plejer at betyde, at medarbejderstaben skal trimmes, hvilket den nu fjernede tryghedsaftale hidtil i stort omfang har stået i vejen for.

Det kommer vi alt sammen til at vide mere om, når John Walsh om nogle måneder vil fremlægge sin strategi for den danske forretning.

Læs også:

Ny topchef i CSC Danmark: Her er min plan.

Derfor er CSC-konflikten en nedtur for alle parter.

Opråb til Prosa: Erkend nederlaget og kom videre.

Alt om fyringen af Carsten Lind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere