Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Sådan fjerner du pladskrævende metadata fra dine fotos

Det er langt fra altid, at dine billeders metadata såsom kameramodel og geografisk placering er vigtige at bevare. JPG & PNG Stripper kan luge ud i billedfilerne, så de fylder meget mindre. Prøv det gratis program her.

Sådan fjerner du pladskrævende metadata fra dine fotos

Inden du deler dine feriefotos med den resterende familie - via et hvilket som helst gratis webalbum såsom Googles Picasa-tjeneste eller Flickr - kan det være en fordel at fjerne den stak af metadata, der fortæller meget om det enkelte foto, men som ikke reelt er en del af det.

Når du har knipset et digitalt foto, vil filen normalt også indeholde data, der røber hvor stor filen er, farvedybden, opløsningen, hvornår og eventuelt hvor billedet blev taget, hvilket kamera der er benyttet og lignende.

Hvor meget filstørrelsen krymper som følge af finten, der fjerner ovenstående information, vil variere. Men på tværs af et fotoalbum bør du kunne spare en ikke uanselig mængde diskplads.

Det vil gøre det nemmere og hurtigere at uploade billederne til nettet, og hvis du har en lokal backup på computeren, vil den fylde mindre.

JPN & PNG Stripper, der er et gratis Windows-program, kan udføre opgaven til bravur.

Det er vigtigt at slå fast, at selve billedkvaliteten ikke bliver påvirket.

Hvis du kan se fidusen i at barbere billedernes metadata væk, så prøv programmet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.