Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Hvad statsministerens datter vil opleve

Klumme Svaret: En særdeles brat opvågnen til en realitet, hvor der overhovedet ikke er brug for hende, medmindre hun er ægte leder eller dyb specialist.

Pyh. Det er ikke nemt at skrive årets første klumme til Computerworld baseret på indtryk fra tre kilder: Nytårsfesten, skidrop i tv - og statsministerens nytårstale.

Hvis jeg så endda kunne basere klummen på nytårsfestenm jeg deltog i... men nej, jeg er nødt til at få noget ud af kilde nummer tre.

DET GODE ved statsministerens tale var, at hun sagde det, som det er (fedt, at en statsminister endelig gør det, i øvrigt!):

Vi er - i lort til halsen - på vej ned ad det gnidningsfrie skråplan. Til gengæld er vi alt for dyre og - for at kompensere for disse ulemper - mister vi arbejdspladser netto for fuld styrke.

Hun sagde også, at det var den forrige regering og finansfolkene, der var skyld i det hele.

Ikke for eksempel fagforeninger, DJØF-MF'ere uden erhvervserfaring, endsige den snart 15-årige nonstop-fest i det offentlige og den deraf følgende højeste skat i verden.

Nej. De Blå og Finans-Børgerne. Dixit.

Mormors fremskridt

Så fortalte hun om de fremskridt, hendes mormor havde oplevet, de fremskridt hendes mor havde oplevet, samt de fremskridt, hun selv havde oplevet.

Hendes datter og andre unge skulle tilsyneladende ikke yde, men blot gribe de muligheder, de falder over, mens vi andre skaber fortsat fremgang til glæde for dem... på én eller anden måde. Sjovt.

Vi skulle også lige passe på velfærdsstaten.

Den har været under stykke-for-stykke-nedbrydning i et par årtier nu for så vidt angår services, som vi troede, at vi betalte for med verdens højeste skat.

Samtidig skal vi stadig "styrke" den offentlige sektor og indføre nye "grønne" afgifter (hvornår bliver begrebet "grønne afgifter" for alvor en folkelig joke, så de må finde på et nyt ord?).

Jeg vælger at opsummere statsministerens nytårstale med en omskrivning af de berømte ord fra Arthur Scargill (som var leder af en fagforening for minearbejdere i Wales): "United we stand - together we fall".

På dansk kunne det blive: "I samlet flok mod afgrunden" - måske?

Derfor var det en god og opbyggelig tale

For en aktør i it-branchen må det siges at være en god og opbyggelig tale at basere sit 2012 på.

Alt bliver dyrere og dårligere i de kommende år, hvorfor de, som er gode til at overleve, får fantastiske muligheder for at passere konkurrenterne.

De multinationale er klemt i alle lande og trækker alt, hvad de kan, ind til HQ, så deres lokale afdelinger får meget svært ved at være med - så dem får man også snart en fighting chance overfor.

Med andre ord: De dør.

Offentlig agilitet

Det offentlige KUNNE (teoretisk set) blive tvunget ud i agile projektmetoder, selv på de store projekter, der som bekendt SKAL fejle, for at fremskridtet kan sikres.

Lønkrav fra medarbejderne vil være få og beskedne, hvilket kan give flere arbejdspladser, blandt andet til nyuddannede (hvis de undlader at kræve 30.000 om måneden i startløn OG undlader at kræve at komme til at arbejde med strategi, organisation og ledelse fresh out of college).

Generel slankning og effektivitet i branchen (og store omvæltninger) vil finde sted som altid, og kan Gud ske tak og lov lade sig gøre, fordi fagforeningerne heldigvis aldrig har fået lov at blande sig for meget i branchen.

De, der hele tiden har satset på det offentlige i stedet for på rigtige kunder, får det sværere.

Ikke fordi det offentlige får færre penge, for her vil de i stigende grad overføre penge fra de to millioner på overførsel til dem selv jævnfør alle de nuværende debatter om førtidspension, kontanthjælp og så videre.

Men derimod fordi alt bliver endnu mere langsomt og bureaukratisk og underligt.

Det giver IGEN en masse nye bikse en chance, hvis de er lidt mere effektive.

Tror jeg. Håber jeg.

Apps, statsbankerot og nyt valg

Og hvad kommer statsministerens datter så til at opleve i den nærmeste fremtid?

En helvedes masse apps på sin smartphone, en statsbankerot samt et folketingsvalg om et års tid eller så.

Og en særdeles brat opvågnen til en realitet, hvor der overhovedet ikke er brug for hende, medmindre hun er ægte leder eller dyb specialist.

God kamp derude. Hvis nogen kan gøre det, er det fan'me vores branche.

Jeg ønsker jer alle et godt 2012.

Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Miracle.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.