Nyt tv er helt uden kabler - og med trådløs strøm

En ny fladskærm fungerer helt uden ledninger, så du kan glemme alt om strømkabler, antennestik og HDMI.

Den kinesiske elektronikproducent Haier, der mest er kendt for sine hvidevarer, fik opmærksomhed på sidste uges store gadgetmesse i Las Vegas, Consumer Electronics Show (CES).

Haier fremviste nemlig noget så sjældent som en moderne fladskærm helt uden ledninger.

Fjernsynet er et 55 tommer 3D-tv, der får strøm trådløst ved hjælp af magnetisk resonans.

Det tegner rigtig godt for fremtidens tv, der kun bliver tyndere og tyndere, hvor der stort set ikke er plads til et strømstik.

Nu med større skærm

I 2010 på CES havde Haier også en prototype på en 32 tommer trådløs fladskærm, men denne gang bliver også videosignalet overført trådløst via WHDI (Wireless Home Digital Interface), der er et trådløst modstykke til de almindelige HDMI-kabler.

Modtageren til den trådløse strøm sidder i foden af skærmen, og afsenderen er den kasse, som tv'et står på. Du kan altså ikke bare smide det op på din almindelige stereobænk derhjemme.

Ifølge Haier virker den trådløse strøm til tv'et på en afstand på omkring 20 centimeter.

Kun en prototype

Tv'et er stadig kun en prototype, og selskabet har ikke konkrete planer om at smide trådløse fjernsyn på markedet endnu.

Tidligere har vi også skrevet om en bærbar og et kamera, der begge kan oplades trådløst.

Vil du se mere fra CES? Så tjek vores gallerier med det bedste fra Las Vegas og de skøreste gadgets.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere