Rekord-år for fynsk Navision-hus

Odenseanske Munk IT har overskud for 10. gang i træk, denne gang det største nogensinde. Navision-selskabet har ansat medarbejder nummer 140 og holder sig tæt til jorden, mens konkurrenterne pønser på fusion.

Mens fusionsrygterne i ERP-branchen raser omkring Hands, Columbus IT Partner og Aston Business Solutions, holder det fynske Navision-hus Munk IT lav profil.

Køb og salg af markedsandele har aldrig været en del af selskabets strategi, og mens blodrøde tal tvinger konkurrenterne til forhandlingsbordet, kan Munk IT passe sig selv - og kunderne.

- Det gavner os, at vi kan bruge al vores energi på det, vi er gode til, og ikke skal bekymre os om fusioner, organisationsændringer og rygter, siger Kenneth Drud, administrerende direktør for Munk IT.

Fusion uden Munk IT

Han så selvfølgelig gerne en konsolidering på ERP-markedet, men han understreger, at Munk IT ikke kommer til at indgå heri.

- Selvfølgelig møder jeg konkurrenterne, når vi byder på samme opgaver, men jeg drøfter aldrig muligheden for et "udvidet samarbejde", siger Kenneth Drud.

Det gør derimod hans konkurrenter fra Hands, Columbus IT og Aston Business Solutions, der i rygter i både pressen og Navision-branchen længe har udgjort kernen i en fusion.

Munk IT har med udgangen af regnskabsåret 2002/2003, der sluttede 30. juni, ansat 140 medarbejdere.

Selskabet solgte Navision-systemer for 116 millioner kroner sidste år, en stigning på tæt ved 60 procent på et år. Dermed sikrede Munk IT sig et overskud på 7,3 millioner kroner, mod 2,6 året før.

- Vi er meget glade for, at det er lykkes os at vokse i så svære tide. Vores resultat er bedre end budgetteret, og vi satser på at fortsætte væksten, siger Kenneth Drud.

Udlandsplaner i bero

Direktøren henviser til, at der fortsat er et stort potentiale for Munk IT på det sjællandske marked.

Munk IT A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Bruttoresultat59,737,7
Resultat af primær drift (EBIT)10,54,0
Resultat før skat 10,63,8
Resultat7,32,6
Egenkapital12,75,3
Antal ansatte10685
For et år siden hentede selskabet den daværende London-chef hos konkurrenten Aston Business Solutions, Bjarne Søballe, til for at udbygge tilstedeværelsen i Københavns-området. Siden har der været tale om at udvide forretningen til udlandet, men indtil videre nøjes Munk IT med at pleje de danske kunder, der dog også har forretning i udlandet.

Foruden konsulentydelserne ved salg og implementering af økonomisystemerne fra det tidligere Navision har Munk IT også et stort driftscenter.

- Vi betragter os selv som totalleverandør, og en stor del af vores forretning kommer fra vores driftscenter, siger Kenneth Drud uden dog at sætte konkrete tal på.

Trækker sig ved prispres

Han forventer ikke, at selskaber bevæger sig ind på nye forretningsområder i indeværende regnskabsår og spår ikke nogen stor ændring i antallet af konkurrenter i samme periode.

- En konsolidering på ERP-markedet er ikke noget, vi går og spekulerer over i det daglige. Vi har snart vænnet os til at høre om fusionsrygter, og det er ikke noget, vi bygge vores forretning op på, forklarer Kenneth Drud.

Han erkender dog, at prispresset på konsulenttimerne ind imellem gør, at Munk IT kan få svært ved at tjene konsulenternes egen løn hjem på visse opgaver.

- Men så trækker vi os gerne fra en opgave. Vores motto er at levere den aftalte kvalitet til den aftalte tid, og hvis vi ikke kan tjene på det, vil vi hellere være fri, siger Kenneth Drud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere