Columbus køber Hands for en slik

Det børsnoterede danske ERP-selskab Columbus IT Partner har slugt konkurrenten Hands Danmark og skilt sig af med selskabets administrerende direktør. Hands norske ledelse får dog ikke penge i hånden, men derimod Columbus-aktier for 16,5 millioner kroner. Selv efter fyringen af 50 medarbejdere bliver Columbus nu verdens største Navision-konsulenthus.

Columbus IT Partner har købt det danske selskab af den norske ERP-koncern Hands.

Købet markerer ifølge køberen, Columbus IT Partner, starten på en konsolideringsbølge, hvor Columbus-direktør Carsten Dilling meget gerne vil sidde ved roret.

- Vi har gjort en meget god handel og taget hul på en nødvendig konsolidering på det danske marked for økonomisystemer, siger direktøren.

Han henviser til, at Columbus ikke har skullet til lommerne for at købe det danske selskab.

Betalingen for Hands falder i form af aktier i Columbus IT Partner, der regnet ud fra kursen fredag var 16,5 millioner kroner værd. Columbus skal dog også i april 2006 betale op til fem millioner kroner.

50 fyres
Den sammenlagte forretning skal fyre 50 medarbejdere, hvoraf den første var administrerende direktør Ole Wamsler, der i 1999 var med til at udskille Hands fra Merkantildata og få selskabet på den norske børs.

- Jeg havde selvfølgelig håbet, der havde været en interessant opgave for mig i det nye selskab, men det er købers valg, og jeg har bevidst sat mig selv lidt ud på sidelinien for at give bedst mulige vilkår for handlen, siger Ole Wamsler.

Columbus bliver nu verdens største konsulentfirma, der implementerer systemer fra Microsoft Business Solutions, det tidligere Navision. Direktør Carsten Dilling er ikke sen til at se efter flere mulige opkøbsemner.

- Jeg ser ikke nogen grund til, at vi skulle vente med yderligere konsolidering, til fusionen er gennemført og samtlige er ændringer på plads. Timingen i denne handel har været perfekt. Der har været tale om en konsolidering i godt to år, men det er først nu, vi har fået kræfterne til at gennemføre den, siger Columbus-direktøren.

Samlet underskud på 130 millioner kroner
Finansieringen af købet er blandt andet sket ved, at selskabets stifter, Michael Gaardboe, har ydet et lån på fire millioner kroner.

Hands Danmark kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 30 millioner kroner på en omsætning på 285 millioner kroner, mens underskuddet hos Columbus IT Partners landede på små 100 millioner kroner ud af en omsætning på 600 millioner kroner.

Hands solgte for knap et år siden hovedparten af sin forretning med at drive Navision-systemer og udleje dem på ASP-basis til TDC. Senere solgte selskabet sin forretning inden for EDI til det TDC-ejede Dan Net, og endelig købte KMD hovedparten af Hands' virksomhed, der havde fokus på staten. KMD har også købt Columbus' kommuneforretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere