Aston og WM-data: Nej til flere fusioner

Columbus IT Partners køb af Hands batter ikke noget i sig selv, vurderer de store Navision-konkurrenter Aston Business Solutions og WM-data. Der skal yderligere fusioner eller opkøb til, hvis markedet skal rette sig, men det bliver uden os, lyder det samstemmende fra de to selskaber.

Det danske ERP-marked har indledt en nødvendig konsolideringsbølge, der dog foreløbig ser ud til at løbe ud i sandet.

I går annoncerede børsnoterede Columbus IT Partner, at selskabet har købt den danske afdeling af den norske Navision-forhandler Hands.

Dermed er første skridt taget i retning af at få minimeret antallet af Navision-forhandlere, der herhjemme har rundet 40.

Men hvis der skal rettes op på overkapaciteten i den danske Navision-branche, kræver det engagement fra nogle af de fem store konkurrenter til Columbus og Hands.

Ryster ikke i bukserne

Hos WM-data, der ifølge egne oplysninger havde den største omsætning af Navision-licenser herhjemme sidste år, erkender administrerende direktør, Jesper Scharff, at der skal mere til, før det pressede Navison-marked har nået et tåleligt niveau.

- Fusionen kommer ikke til at ændre voldsomt ved konkurrencesituationen, som den er nu. Der skal mere til for at komme overkapaciteten til livs, men WM-data kommer ikke til at spille en aktiv rolle i kampen for at få minimeret antallet af Navision-forhandlere, siger Jesper Scharff.

Han ryster ikke i bukserne over fusionen, der efter hans mening ikke kommer til at styrke Columbus IT Partners forretning.

- Ved en fusion er det sjældent, at en plus en giver to. Det kan da godt være, at Columbus IT Partner bliver styrket på medarbejdersiden, men fusionen vil ikke i sig selv være med til at forbedre selskabets økonomi, konstaterer WM-data-direktøren.

Jesper Scharff anslår, at selskabet i 2002 omsatte for omkring 200 millioner kroner alene på Navision-licenser.

Aston vil kun vokse organisk

Hos Aston Business Solutions, der netop er blevet kåret af Microsoft som den bedste forhandler globalt, afviser ledelsen at der pønses på en yderligere konsolidering.

- Vi ved godt, at Columbus' køb af Hands ikke i sig selv gør græsset mere lysegrønt, men det er dog et skridt på vejen, siger administrerende direktør Mogens Elsberg.

- Men vores strategi, som vi har opbakning til i såvel ejerkreds som i bestyrelse, er ikke at vokse via opkøb. Vi skal vokse organisk, så derfor ser vi ikke os selv som en brik i en yderligere konsolidering på det danske marked, forklarer han.

Aston er kontrolleret af Nordea, som også er hovedejer af Columbus IT Partner.

Rekordår hos fynsk Navision-hus

Hos fynske Munk IT, der omsatte for 116 millioner kroner i det forgangne regnskabsår og dermed sikrede sig et overskud på 7,3 millioner kroner, melder administrerende direktør Kenneth Drud klart ud.

- Selvfølgelig møder jeg konkurrenterne, når vi byder på samme opgaver, men jeg drøfter aldrig muligheden for et "udvidet samarbejde", sagde han i går til Computerworld Online, da Munk IT afleverede sit seneste regnskab.

Det fynske Navision-hus ser også ud til at kunne klare sig i det pressede marked. For 10. år i træk kommer selskabet ud med sorte tal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere