Dansk IT: Sygehuse investerer for lidt i IT

Hvis målet om landsdækkende elektroniske patientjournaler skal indfries ved regeringens egen deadline i 2006, skal der hidtil uset politisk støtte og flere penge til, mener brancheorganisationen Dansk IT.

Godt nok er antallet af sengepladser på landets sygehuse, som er dækket af elektroniske patientjournaler, stigende, men det er fortsat usandsynligt, at der vil være fuld dækning i 2006, som regeringen har sat som mål.

Det vurderer brancheorganisationen Dansk IT, som mener, at der stadig investeres for lidt i IT i på hospitalerne, selv om de nu bruger knap fire procent af budgetterne netop til IT, inklusive drift.

Dermed støtter Dansk IT Amtstrådsforeningen i, at der ikke er nok penge til at skabe fuld EPJ-dækning på sygehusene, men angriber samtidig fremgangsmåden i IT-implementeringerne, som amterne som sygehusejere har det overordnede ansvar for.

Mange af sygehusene investerer forkert, mener formand Per Buchwaldt.

- Et samlet investeringsniveau på under fire procent, 1,6 milliarder kroner, batter ikke meget, når det reelt viser sig, at kun 600 millioner kroner heraf bruges til IT-udviklingsopgaver, siger han.

- Vi skal være sikre på, at udviklingskronerne bruges til kvalificerede systemer, således at man for eksempel ikke fortsat bruger penge på første-generations EPJ-løsninger, der ofte er uden muligheder for at kommunikere på tværs af amtsgrænser, fortsætter Per Buchwaldt.

Han reagerer på den ny statusrapport for EPJ-området, som blev offentliggjort på en konference tidligere på ugen. Den viser, at der nu er elektroniske patientjournaler på 13 procent af landets sygehuse ? en stigning fra sidste år på fem procent.

Til gengæld ser Dansk IT positive tegn i, at det skrider fremad med at etablere fælles begreber og standarder, som kan lette integrationen af systemer på tværs af sygehusene.

Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har på forhånd afvist, at der skulle være en ekstrabevilling på vej til amterne for at skubbe på EPJ-udviklingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere