Artikel top billede

Microsoft Danmarks omsætning falmer

Regnskabstallene har set federe ud for Microsoft Danmark, som oplever fald i både omsætning og indtjening. Se her hvorfor.

Læs også:
Efter regnskab: Apple jordens dyreste firma i få timer

Salget af Windows under pres: Falder og falder

It-giganten Microsofts danske anpartsselskab har haft det bedre.
 
Det viser Microsoft Danmarks seneste regnskab, som blev lukket i sommer.

Regnskabet fra 2010/2011 viser, at selskabet for andet år i træk har vigende tal på både omsætnings- og indtægtssiden.
 
Her kommer faldet fra
Således omsatte Microsoft Danmark for 798 millioner kroner i 2011, mens selskabet omsatte for henholdsvis 832 millioner i 2010 og 847 millioner kroner i 2009.
 
Microsoft Danmark forklarer i sin ledelsesberetning, at trods den generelle afmatning på det globale it-marked, har Microsoft Danmark med sit omsætningsfald på 4,1 procent formået at opretholde næsten samme niveau som sidste år.
 
"Faldet i omsætningen i Microsoft Danmark kommer dels fra serviceforretningen, dels fra kommissionsindtægter," lyder det i selskabets ledelsesberetning.
 
Profitten svinder ind
På profitsiden har det også set lysere ud.
 
Årets resultat ligger på 97 millioner kroner. Det tal er godt 15 millioner kroner mindre end resultatet i 2010 og 28 millioner kroner mindre end i 2009.
 
Trods de falmende indtægter er der ingen panik at spore i ledelsesberetningen.
 
"Resultatet betegnes som tilfredsstillende set i lyset af de generelle økonomiske forhold i Danmark," lyder det fra Microsoft Danmarks ledelse, hvor administrerende direktør Jørgen Bardenfleth står som underskriver sammen med selskabets advokat, Benjamin Owen Orndorff.

Læs også:
Efter regnskab: Apple jordens dyreste firma i få timer

Salget af Windows under pres: Falder og falder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.