Artikel top billede

Det vil Facebooks børsnotering betyde for dig

Se her, hvordan Facebook efter alt at dømme vil forandre sig efter den kommende gigant-børsnotering.

Læs også:

Børsnotering løfter sløret: Så meget tjener Facebook.

Facebook går på børsen.

Facebooks beslutning om at gå på børsen vil få betydning for sitets omkring 845 millioner brugere.

Selskabet forventer at rejse mindst 28 milliarder kroner på noteringen.

Samtidig giver selskabet slip på muligheden for at hemmeligholde oplysninger om sin økonomi, nedbrud, strategi og lignende, da selskabet som børsnoteret vil blive underlagt skrappe krav om oplysningspligt overfor aktionærer og aktie-markedet.

Skal blive ved med at vokse

Ligeledes kan Facebook forvente kraftigt pres fra aktionærerne om pæne vækstrater fra kvartal til kvartal - og kontante krav om forandringer og nye initiativer, hvis det glipper.

Analytikere peger på, at Facebook ganske givet vil investere en del af pengene i at udvikle sine mobile tjenester - enten via egen udvikling eller via opkøb.

Selskabet har tidligere meddelt, at det vil "investere i nye teknologier, så du får en god Facebook-oplevelse uanset, hvor du er."

Analysehuset Gartner mener, at det vil komme til at ske som noget af det første.

Det skyldes, at Facebooks desktop- og mobilversion ikke spiller særligt godt sammen lige nu. Og det vil selskabet sigte efter at lave om snarest, lyder vurderingen fra Gartner.

Google i kikkerten

En del af de milliarder, som børsnoteringen vil indbringe, kan desuden blive anvendt til oprustning mod den hovedrige rival Google, der har lanceret den Facebook-lignende tjeneste Google+.

Overordnet vil ambitionen være, at brugerne ikke skal finde nogen grund til at forlade Facebook og gå over på eksempelvis Google for at søge informationer, musik, film eller hvad som helst andet.

Facebook vil således efter alt at dømme bevæge sig i retningen væk fra 'blot' at være en social platform til at være en slags portal med vægt på det sociale.

Sådan vil Facebook udnytte sin viden om dig

Analytikere finder det eksempelvis sandsynligt, at Facebook vil sigte efter at indarbejde stærkt forbedrede søgefunktioner i den sociale tjeneste.

Ideen er, at søgefunktionen skal blive så god, at brugeren ikke finder nogen grund til at forlade Facebook, hvis der dukker et behov for en søgning op.

Det gør brugerne i dag i stor stil - ikke mindst til fordel for Google.

En del af arbejdet med at holde brugerne inde på sitet vil også være bestræbelserne på at integrere Facebooks login med andre tjenester.

Det ser vi allerede i dag flere eksempler på i Danmark, hvor man kan anvende sin Facebook-login til at komme ind på andre tjenester for at købe en billet eller lignende.

Det kan du læse mere om her.

Forbedret søgefunktion kan ligeledes have en markant afsmitning på Facebooks omsætning, som du kan læse mere om her.

Selv om Facebook i dag lander helt op mod hver fjerde sidevisning af al internettrafik, scorer selskabet under 10 procent af de samlede annonce-budgetter på internettet.

Det kan meget vel ændre sig med forbedrede søgefunktioner. Betalte søgeresultater er nemlig noget af en guldgrube på nettet.

Dyb viden

Facebook har den store fordel, at selskabet har dyb viden om sine mange brugere. Og det er en viden, som Facebook efter alt at dømme vil forsøge at høste større udbytte af.

Når det gælder annoncer, er Facebooks hovedaktiv at matche butikker, virksomheder og andre, der vil sælge produkter, med købere baseret på købernes personlige data.

Det er en balancegang, for brugerne står af, hvis udnyttelsen bliver for kraftig.

Men vi kan roligt vente, at selskabet vil udforske muligheden for kommercielt at udnytte denne viden yderligere.

Bedre økosystem

Det er også højst sandsynligt, at Facebook vil arbejde på at udvikle et frodigt økosystem for apps fra tredjeparts-udviklere.

Det vil i givet fald betyde, at brugerne kan vente lanceringen af en lang række nye apps - sikkert mest rettet mod mobilbrugerne af tjenesten.

Det vil kræve, at selskabet først og fremmest skal have sikret sine API'er mod nedbrug og ustabil fremfærd, da Facebook efter en børsnotering vil være tvunget til at offentliggøre problemer, som det tidligere har kunnet lade forbigå i tavshed.

Læs også:

Børsnotering løfter sløret: Så meget tjener Facebook.

Facebook går på børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.