Artikel top billede

Derfor er det så svært at fange malware-svindlere

Det er blevet meget svært at fange malware-svindlere, der er blevet rigtigt gode til med smarte kneb at gemme sig. Se her, hvordan de gør.

Læs også: Goddag: Må vi levere lidt malware-as-a-service? 
  
Computerworld News Service: Den moderne malware-udvikler og -distributør sælger ikke bare malware, men også "metoder til at holde det gemt og sørge for, at det ikke bliver opdaget."
 
Det mener Kevin McAleavey, der er medgrundlægger og chefarkitekt for KNOS Project i Albany, New York, som har brugt mere end et årti på at udvikle og researche antimalware-produkter.
 
De fleste anvender desuden den såkaldte 'Onion router', der lader brugerne køre deres forretning anonymt.

"Det eneste tidspunkt, hvor vi har en chance for at spore individerne bag det her, er, når de angiver hinanden," siger Kevin McAleavey.

Gemmer sig i bestemte lande

Det er ikke bare Onion-routeren, men også det faktum, at de opererer fra lande, hvor de er svære at få fat på - Letland, Litauen, Ukraine, Brasilien og andre lande - hvor Kevin McLeavey siger, at kontrollen er dårlig.

"Helt generelt så er der tale om intelligente mennesker, der ikke efterlader det store dataspor," forklarer han.

"De ved, hvordan man bruger proxier til at slette sine spor. Det er lykkedes for medarbejdere ved antivirus-virksomheder succesfuldt at overvåge den slags spor for så bare at måtte opleve, at de kriminelle rykker teltpælene op, lige inden myndighederne kommer."

'App store'-elementet ved forretningen svarer til en detektions-testservice, "hvor en hjemmeside accepterer uploads af pakket malware og tester det mod alle de kendte antivirus-maskiner med de seneste opdateringer, hvorefter den leverer en liste over, hvem der opdagede hvad. Så kan de gå tilbage og ændre koden og blive ved med at ændre den, indtil ingen kan spore den længere, og så bliver den udsendt."

Pierluigi Paganini fortæller, at Citadel, der er en videreudvikling af Zeus, tilbyder en simpel bot-builder og et bot-administrationspanel for knap 14.000 kroner plus 725 kroner i månedlig 'leje'.

Det tilbyder desuden et modul til knap 2.300 kroner, der "gør det muligt for botmasteren at tilmelde sig en service, der automatisk opdaterer bot-malwaren, så den kan komme omkring de seneste antivirussignaturer."
 

Læs også: Goddag: Må vi levere lidt malware-as-a-service?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere