Download: Skyd genvej til det nye Windows 8-interface

Windows 8 ventes først udgivet senere i år. Men allerede nu kan du hente et bud på det kommende Metro-interface til dit eksisterende Windows. Prøv det her.

Download: Skyd genvej til det nye Windows 8-interface

Windows 8 befinder sig i styresystemets sidste udviklingsfase og er blevet gjort tilgængeligt for udviklere og producenter i form af det såkaldte Developer Preview.

Baseret på alt vi har set, og alt vi ved, vil Windows 8 blive baseret på Metro-interfacet, der er designet til at fungere perfekt på apparater med touch-skærme.

Metro-skærmen består af flader, kaldet fliser, hvorfra du kan køre almindelige programmer, mens apps fra Microsoft kommende Windows Store kan virke som aktive fliser. Starter du et traditionelt program, havner du dog på det traditionelle skrivebord, hvor mus og tastatur typisk vil blive anvendt.

Sådan kommer du i gang

Hvis du ikke er interesseret i at installere en udviklerversion af Windows 8 for at se det nye, smarte interface, kan du i stedet hente det gratis program Metro7.

Det imiterer, hvordan Metro-interfacet i Windows 8 vil tage sig ud. Der er således ikke tale om et officielt stykke software fra Microsoft, men et tredjepartsprogram.

For at komme i gang skal du hente interface-pakken her.

Når programmet er installeret, vil du se et flise-baseret interface, der fungerer adskilt fra dit almindelige skrivebord.

Via pilen i øverste højre hjørne kan du pille ved programmets indstillingsmuligheder, fastgøre programmer eller websider til fliserne og meget mere. Der er enkelte indbyggede apps, inspireret af Microsofts kommende Windows Store, men du kan sagtens hente flere. Og de er alle gratis.

Du har fri mulighed for at arrangere fliserne efter behag, eller du kan trække dem ned til Metro7-interfacets bund, hvis du vil ekskludere dem fra menusystemet.

Metro7 befinder sig stadig på betastadiet, men vi oplevede umiddelbart ingen problemer, da vi prøvekørte det på vores Windows 7-pc.

Udvikleren garanterer dog ikke, at programmet ikke kan crashe på bestemte systemer, så prøv det med dette forbehold.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere