Artikel top billede

Kommuner tvunget til at køre med to ESDH-systemer

Sidste år brugte landets kommuner 133 millioner kroner på at købe et ESDH-system fra KMD. Men samtidig er de nødt til også at købe et helt andet ESDH-system.

Hvert år bruger landets kommuner et tre-cifret millionbeløb på at købe ESDH-systemet, KMD Sag, hos it-leverandøren KMD.

Faktisk er der tale om dobbeltindkøb, for kommunerne har nemlig typisk også et andet ESDH-system.

Det viser en samlet oversigt over KMD's fakturerede beløb til landets kommuner i 2011 på de såkaldt kritiske monopol-løsninger.

For faktisk er KMD Sag ikke det eneste ESDH-system, som langt de fleste kommuner har.

Rapport: Kommuner har flere ESDH-systemer
De er i praksis tvunget til at købe endnu et ESDH-system, viser rapport fra konsulenthuset Devoteam.

"Mange kommuner har en flerstrenget ESDH-strategi, hvor KMD Sag EDH anvendes i forbindelse med fagsystemerne, og et mere traditionelt ESDH-system anvendes til andre typer af sager," står der i rapporten fra Devoteam.

"Mange kommuners vurdering er således, at KMD Sag EDH kun er velegnet i forbindelse med fagsystemerne og ikke til den mere generelle sagsbehandling," vurderer forfatterne bag rapporten.

På godt og ondt er KMD Sag EDH bundet op til KMD's fagsystemer, "...hvilket gør, at brugerne oplever løsningen som lidt gammel-dags."

En monopol-løsning som kommunerne altså er tvunget til at bruge, og som man brugte 133 millioner kroner på i 2011.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.