Artikel top billede

Dobbelt it-indkøb hos kommuner er "molbo-agtigt"

Danske kommuner er tvunget til at køre med to ESDH-systemer. "Molbo-agtigt," mener V-ordfører.

Læs også:

Kommuner tvunget til million-dobbeltindkøb hos KMD

Landets kommuner brugte 133 millioner kroner i 2011 på ESDH-systemet KMD Sag, samtidig med at mange kommuner også så sig nødsaget til at købe et andet ESDH-system.

Dobbelt-købet får Venstres it-ordfører, Michael Aastrup-Jensen, til at råbe kommunerne op.

"Det er molbo-agtigt," siger han og henviser i øvrigt til de mange andre opgaver, som kommuner skal løfte, der koster penge.

"Men jeg tror, det her er udtryk for, at it ikke står videre højt på den lokal-politiske dagsordenen, da det er kompliceret stof," vurderer ordføreren.

Uhørt mange penge at spare

"Der er uhørt mange penge at spare ved at skabe mere konkurrence på området," siger Michael Aastrup-Jensen.

Derfor peger han også på, at det vil være forkert, hvis kommunernes it-selskab, Kombit, bare udvikler en afløser til KMD Sag. 

For om pengene går til Kombit eller KMD "er lige fedt," siger it-ordføreren.

Derfor opfordrer han også KL og Kombit til at tænke sig grundigt om for at skabe mest mulig konkurrence på området, så skattekronerne ikke går til spilde.

Kombit: Det vil ændre sig

Hos Kombit afviser man Michael Aastrup Jensens frygt for, at Kombit i fremtiden vil score en dobbeltbetaling for ESDH-systemer.

For det vil snart være fortid.

"Måske har vi ikke fået kommunikeret det her tydeligt nok - men det er jo netop for at skabe konkurrence, at Kombit vil lave et fælles indkøb - det giver mulighed for at alle leverandører kan byde ind," forklarer administrerende direktør Hans Berthelsen fra Kombit.

Udfordringen i dag er jo netop, at en væsentlig del af infrastrukturen på det kommunale it-område ligger gemt væk i KMD, hvor det ikke kan tilgås fra andre leverandører, forklarer han.

"Kombit ønsker, at stille de fælles komponenter frit til rådighed for alle leverandører - det er den eneste vej til at skabe bedre konkurrence i det kommunale it-marked," udtaler Hans Berthelsen.

KMD har ikke ønsket at kommentere artiklen om kommunernes dobbeltindkøb af ESDH-systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.