Microsoft tester konkurrent til Google News

Microsoft lancerer en nyhedstjeneste på fire sprog for at konkurrere med den populære Google News. Danmark er ikke med fra begyndelsen. Her har dagbladene modsat sig dybe links.

Microsoft har lanceret en betatest af en ny online-tjeneste, der skal konkurrere direkte med den populære Google News, skriver nyhedstjenesten Cnet.

Dermed tager Microsoft nu første det første reelle skridt mod sin erklærede udfordring af Google på søgeområdet.

Softwaregigantens tjeneste hedder MSN Newsbot og skal tage kampen op mod den populære underkategori af Google-søgemaskinen, som er vokset på rekordtid.

Millioner af brugere

Google News blev lanceret som en test i begyndelsen af sidste år og leverer nu hver time nyheder fra 4.500 nyhedskilder. Tjenesten har 2,5 millioner brugere hver måned.

MSN Newsbot skal indsamle nyheder på engelsk, fransk, spansk og italiensk fra cirka 4.000 nyhedskilder, og ifølge en talsmand fra Microsoft vil man udvide med flere markeder løbende.

Det er dog tvivlsomt, at man vil se MSN Newsbot på dansk - i hvert fald foreløbig.

Domme mod dybe links

Herhjemme har Danske Dagblades Forening (DDF) nemlig erklæret sig skarpt imod, at der bygges internet-tjenester med det formål at søge og præsentere dansk nyhedsstof via dybe links.

Produktchef for MSN Danmark, Jens Lernø, vil dog ikke afvise, at der med tiden vil komme en tjeneste.

- Vi ser på de her ting hele tiden, og vi vil tage en aktiv dialog med de relevante parter, siger han.

Men han medgiver, at domstolenes og dagbladenes hidtidige holdning ikke tyder på, at det sker lige med det samme.

DDF har fået medhold i en række sager omkring dybe links, hvoraf den mest omtalte var mod tjenesten Newsbooster.

Senest har en domstol i foråret givet foreningen medhold i, at selskabet Web Intelligence Technology, det tidligere Visitator, ikke må lave systematisk linkning til danske nyhedskilder ? heller ikke, selv om selskabet nu er baseret i Singapore.

Microsoft har som nævnt gjort det til et erklæret mål at konkurrere mod Google.

Til gengæld er Google også begyndt at afsøge forretningsmulighederne på områder, hvor Microsoft har holdt en dominerende position.

Lige nu eksperimenterer selskabet med at lave en tjeneste, Google Deskbar, som kan bruges til at lave web-søgninger uden at åbne en browser, skriver Cnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere