Artikel top billede

Ny hacker-lov kan ramme lovlydige it-folk

Lov, der skal ramme hackere, risikerer også at ramme lovlydige it-folk.

Læs også:

Sådan sprængte hackere NemID

Sikkerhedsekspert: Sådan undgår du hacker-angreb

Sikkerhedsfolk har ofte stor gavn af at efterligne hackernes angrebsmetoder for på den måde at kunne gennemskue deres arbejdsmetoder - og dermed beskytte kunderne mod angrebene.

Den fremgangsmåde risikerer en ny EU-lov imidlertid utilsigtet at kriminalisere.

Sikkerhedsmediet Threatpost skriver, at EU i øjeblikket arbejder på en stribe lov-tiltag, der blandt andet vil betyde straffe på to til fem år, hvis man står bag databaseangreb eller tiltvinger sig adgang til andres web-konti og dermed forårsager skade.

Der opstår imidlertid en ny problemstilling i kølvandet på de nye tiltag, fordi man også vil forbyde de konkrete redskaber, hackerne anvender til deres aktiviteter.

Formuleringer skaber tvivl

Threatpost skriver blandt andet om en kommentar til et lov-udkast, hvor det fremhæves, at det ikke er tydeligt, om man så skal søge om tilladelse til at anvende værktøjerne.

"Dette vil fuldstændig underminere effektiviteten og de praktiske omstændigheder, når man selv tester uden kriminelle hensigter."

Flere sikkerhedsfolk fremhæver ifølge Threatpost, at et mere komplet og ensartet sæt regler og love på området er positivt og vil gøre livet sværere for de kriminelle, men at selv forbuddet mod værktøjer kan give problemer.

"Fokus bør være på de forbrydelser, der begås med hacker-værktøjerne, snarere end på værktøjerne i sig selv," udtaler en Andrew Miller, der er direktør i Corero Network Security.

En Rik Ferguson fra Trend Micro siger dog til SC Magazine, at den nuværende formulering rent faktisk er på en måde, så man ikke rammer de lovlydige sikkerhedsfolk og deres arbejdsmetoder.

Læs også:

Sådan sprængte hackere NemID

Sikkerhedsekspert: Sådan undgår du hacker-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere