Database-satsning: SAP går efter Oracle og IBM

Med en række markante meldinger går SAP direkte efter databasemarkedet, hvor Oracle og IBM ellers hersker. Særlig platform står centralt i planerne.

Computerworld News Service: Med en række nymeldinger understregner SAP, at selskabet har ambition om at blive en stor spiller i databasemarkedet på linje med Oracle og IBM.

In-memory-database-platformen Hana er centralt placeret i SAP's strategi og vil med tiden udgøre grundlaget i alle selskabets produkter.

Mange af SAP's kunder anvender selskabets centrale ERP-applikation, Business Suite, på konkurrerende databaser, især Oracle og IBM DB2.

SAP håber på med tiden at kunne overbevise disse kunder om i stedet at køre Hana, men det nødvendige udviklingsarbejde er endnu ikke på plads.

Derfor satser SAP også på produktet Sybase Adaptive Server Enterprise, som selskabet erhvervede sig i kraft af opkøbet i 2010 af Sybase.

Porteringen af Business Suite til Sybase ASE vil komme på markedet i løbet af denne måned, oplyser bestyrelsesmedlem og teknologichef Vishal Sikka.

Bedst egnet til analytics
På nuværende tidspunkt er Hana bedst egnet til analytics.

På dette område har SAP nu lanceret platformen Business Warehouse, der kører på Hana.

"BW på HANA er en ikke-forstyrrende og dramatisk forbedring, hvad angår omkostning og ydelse," siger Sikka.

Den såkaldte early adopter-periode for Business Warehouse på Hana begyndte i november og var den hurtigste i SAP's historie, tilføjer han. Der er indtil videre solgt over 80 enheder til kunder og partnere.

Herudover oplyser SAP at have til hensigt at oprette en venturekapitalfond på 877 millioner kroner til investering i nystartede virksomheder, der udvikler applikationer på Hana-platformen, samt bruge 1,9 milliarder kroner på et incitaments-program, der skal lokke kunder over på Hana.

I forbindelse med sidstnævnte tiltag vil SAP levere konsulent-services til nye kunder, som ønsker at flytte fra ældre databaser til Hana.

Herudover lover SAP de Hana-kunder, som har gennemført implementeringen af softwaren, "op til 18 måneders bytte ud af deres SAP HANA-licenser til ethvert tidligere licenseret SAP-produkt, hvis de ikke er tilfredse."

Gratis adgang
SAP sørger også for, at udviklere og database-administratorer har gratis adgang til det bedste træningsmateriale om Hana samt til udviklings- og test-miljøer, oplyser Steve Lucas, der er executive vice president for analytics, database og teknologi.

SAP giver yderligere - til dels uventede - oplysninger om, hvordan også andre dele af Sybase-porteføljen vil spille sammen med selskabets øvrige databaseplaner fra nu og indtil 2015.

Analytics-databasen Sybase IQ vil blive forbundet til Hana for at fungere som lager af ældre eller såkaldte "kolde" data. Produktet "tænkes at få funktionalitet og lifecycle-management tilfælles" med Hana, oplyser SAP.

Den mobile og indlejrede database Sybase SQL Anywhere vil fungere som frontend-datalager på Hana-platformen, tilføjer selskabet. Også Sybases værktøjssæt til modellering, PowerDesigner, vil komme til at spille en hovedrolle.

SAP har til hensigt at integrere Hana og datakilder såsom det populære open source-framework til distribueret beregning, Hadoop.

Alt i alt står SAP over for noget af en udfordring i forhold til at migrere sine kunder til selskabets egen database-portefølje på grund af de ændringer, som cloud computing har ført med sig, skriver analytiker Ray Wang, der er direktør for Constellation Research, i en ny rapport om Hana.

"I cloud computing kan brugerne være ligeglade med, hvilken database applikationerne kører på," skriver Wang.

"De køber service level agreements, der skal imødekommes af software-leverandøren. Gider brugerne bekymre sig om, at der er taget en ny database i brug? Det bliver SAP's udfordring på kort sigt."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.