Artikel top billede

HP Danmark får tæsk for at forære servere væk

Det er konkurrenceforvridende, at HP Danmark forærer servere væk gennem bestemt online-forhandler, lyder det fra forhandlere.

Det er uforståeligt, at HP vælger at gå uden om de traditionelle forhandlere.

Sådan lyder det lakonisk fra CBC-kædens direktør Peder Hvejsel, da han bliver bedt om en kommentar til HP's seneste tiltag, hvor virksomheden vil forære 500 servere væk
til iværksættervirksomheder via onlineforhandleren Dustin.

Hos Lolland-forhandleren Data-Larsen er direktør Brian Larsen også stærkt kritisk overfor, at HP vælger at angribe gennem en dominerende forhandler som Dustin.

Konkurrenceforvridende

"Jeg mener det er konkurrenceforvridende," siger han, og fortæller at han har været i kontakt med Konkurrencestyrelsen:

"Men de sagde, at der nok ikke er så meget at gøre, fordi HP ikke anses for at have en dominerende stilling. Der er så meget gummi i de paragraffer, at de ikke kan bruges," konstaterer Brian Larsen.

Han har ellers i crn.dk's debatforum opfordret til at forhandlere gik sammen om, at indklage HP for konkurrenceforvridning.

Det betyder dog ikke, at Brian Larsen ikke vil gøre noget. Han mener nemlig, det er et meget ærgerligt signal HP sender til forhandlerne.

Hos CBC-kæden er direktør Peder Hvejsel også meget skarp i mælet.

"Det er konkurrence-forvridende. Jeg forstår ikke, hvorfor man vælger at gå uden om de traditionelle forhandlere. De jager kunderne væk fra os og over på nettet," siger Peder Hvejsel og fortsætter:

"Jeg mener i øvrigt, kampagnen virker uigennemtænkt og bærer præg af at være opfundet på et skrivebord i marketingafdeling," siger han.

"Selve grundideen er måske god nok. Man hvad hvis kunderne ikke kan få det til at virke, så er det jo ikke Dustin, der kommer ud. Man risikerer jo at efterlade kunden uden hjælp. Det er jo netop, når kunder skal serviceres, at vi i kanalen har vores eksistensberettigelse," siger Peder Hvejsel.

Det støtter Brian Larsen op om.

"Jeg forhandler ikke meget HP. Men jeg råber op, fordi mange føler sig trådt over tæerne af denne kampagne. Det er ikke i orden," siger han.

"Det jo de lokale forhandlere, der kender de lokale iværksættere og deres behov og hjælper dem. Derfor synes jeg det er et meget ærgerligt signal HP sender ved at forære kunderne til en svenskejet onlinebutik," slår han fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere