Artikel top billede

Hackere stjæler vigtig kildekode fra VMware

En fil fra kildekoden til virtualiserings-platformen VMware ESX er indtil videre blevet offentliggjort på nettet. Det er dog muligvis kun den første i en række.

Computerworld News Service: Kildekoden til VMware ESX er blevet stjålet og offentliggjort på nettet, men selskabet understreger, at virtualiserings-platformen ikke nødvendigvis nu udgør nogen forhøjet risiko for kunderne.

Den offentliggjorte kildekode udgøres indtil videre kun af en enkelt fil fra et tidspunkt mellem 2003 og 2004, forklarer selskabet.

"Det faktum, at kildekoden muligvis er blevet offentliggjort, betyder ikke nødvendigvis, at der er nogen forhøjet risiko for VMwares kunder," skriver Iain Mulholland, der er chef for selskabets Security Response Center, i et blogindlæg om hændelsen.

Kildekoden blev stjålet fra en kinesisk virksomhed ved navn China Electronics Import & Export Corporation (CEIEC) i forbindelse med et brud på sikkerheden i marts, oplyser Kaspersky i et indlæg på bloggen Threat Post.

Kildekoden samt interne e-mails fra VMware blev offentliggjort på nettet søndag.

VMware har ikke umiddelbart svaret på en henvendelse om at kommentere yderligere på, hvilke konsekvenser denne kompromittering kan få for kunderne.

Kunder bør kigge nærmere

Eric Chiu, der er direktør i firmaet Hytrust, der beskæftiger sig med sikkerheden inden for virtualisering, vurderer, at det er for tidligt at sige noget om, hvordan VMwares kunder bør forholde sig, da der endnu ikke er nok oplysninger om, hvordan den blottede kildekode anvendes i de nuværende produkter.

Generelt er det dog en god idé, at man som kunde finkæmmer sikkerheden for sine virtuelle miljøer, da en kompromitteret hypervisor kan blotte en stor mængde virtuelle maskiner.

Selvom denne hændelse minder en del om kompromitteringen sidste år af kildekode fra RSA, så der er afgørende forskelle mellem de to sager. En RSA-partner oplevede et brud på sikkerheden, som blev udnyttet til at sende en e-mail med malware til en medarbejder hos RSA, som åbnede denne e-mail.

I VMwares tilfælde blev CEIEC's netværk hacket, og så var det et tilfælde, at hackerne her faldt over VMwares kildekode.

VMware skriver selv følgende om sagen: "I går, 23. april 2012, blev vores sikkerhedsteam opmærksom på, at en enkelt fil fra kildekoden til VMware ESX var blevet offentliggjort på nettet, hvilket åbner for den mulighed, at der efterfølgende kan blive offentliggjort flere filer. Den offentliggjorte fil og de tilknyttede kommentarer er fra mellem 2003 og 2004."

"Det faktum, at kildekoden muligvis er blevet offentliggjort, betyder ikke nødvendigvis, at der er nogen forhøjet risiko for VMwares kunder. VMware deler proaktivt sin kildekode og kommunikerer med andre spillere i branchen, hvilket har muliggjort det brede virtualiserings-økosystem, der eksisterer i dag. Vi tager kundernes sikkerhed alvorlig og sat både interne og eksterne ressourcer ind heriblandt vores VMware Security Response Center for at foretage en grundig undersøgelse af sagen. Vi vil løbende holde VMware-community'et opdateret, når der foreligger flere oplysninger.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere