Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Gratis SMS-tjeneste kan blotte dine beskeder

Populær, gratis SMS-tjeneste anklages for at indeholde en sikkerhedsbrist, så andre kan læse med i dine beskeder.

Læs også:

Her er SMS-beskedens gratis afløsere

Facebook Messenger, iMessage fra Apple og den populære Whatsapp er alle eksempler på tjenester, danskerne i stigende grad bruger til at sende SMS'er gratis over internettet.

I modsætning til almindelige SMS'er taksteres der med de nævnte tjenester kun for dataforbruget. Det betyder, at SMS'en er gratis at sende, hvis man er på en gratis data-forbindelse, eksempelvis et åbent WiFi-netværk.

Men nu er Whatsapp kommet under beskydning for at indeholde en alvorlig sikkerhedsbrist, der betyder, at andre kan læse med i dine private beskeder.

Det skriver i hvert fald skriver flere teknologi-medier, heriblandt The H Security.

Sikkerhedssitet har haft fingrene i en app, Whatsapp Sniffer, der er i stand til at opsnappe de beskeder, der sendes mellem Whatsapp-brugere, hvis den kriminelle er på samme WiFi-netværk som brugeren.

H Security skriver, at Whatsapp i modsætning til eksempelvis Apples iMessage, sender beskederne som ren tekst mellem brugerne, hvilket er forklaringen på, at indholdet kan aflures.

Nem metode

Det eneste, aflureren skal gøre, er at roote (jailbreake) sin Android-telefon og installere Sniffer-app'en.

Det betyder, at der ikke er tale om avancerede hacker-metoder, men blot om en hel simpel fremgangsmåde, som folk med begrænset it-viden - og de forkerte hensigter - kan udnytte.

Metoden kræver ganske vist, at den kriminelle er på samme WiFi-netværk som brugeren, skriver H Security, men hvis man eksempelvis befinder sig til en stor konference, er det scenarie heller ikke ligefrem utænkeligt.

The H Security har selv prøvet app'en og skriver, at den viser både indkomne og udgående beskeder - ligesom man også kan se de uheldige personers videoer og billeder, der sendes via Whatsapp.

Whatsapp Sniffer er tilsyneladende nu fjernet fra Googles app-butik, Google Play, men en søgning på Google viser, at det ikke er svært at finde frem til lignende løsninger.

En lignende trussel ved navn Droidsheep truede for nogle uger siden med at blotte indholdet af Facebook-samtaler. Den blev også fjernet fra Google Play.

Læs også:

Her er SMS-beskedens gratis afløsere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.