Artikel top billede

Her er de vigtigste teknologier inden for sikkerhed

Fem sikkerhedsteknologier er på vej frem, mens fem andre er i tilbagegang.

Læs også:

Din it-sikkerhed skal angribes fra en helt ny vinkel

Computerworld News Service: Sikkerhedsteknologier stiger og falder i popularitet, og Forrester Research beskriver i rapporten TechRadar, hvilke fem der er på vej frem, og hvilke der er på tilbagegang.

De følgende fem sikkerhedsteknologier vil ifølge Forrester sandsynligvis opleve vækst de kommende år:

1. Værktøjer til kontrol af konfigurationen

Der sker ifølge Forrester stadig ikke meget på dette område, men om tre til fem år vil denne type værktøjer være meget mere udbredt på grund af det stigende antal brud på datasikkerheden og det aktuelle regulatoriske fokus.

De har ifølge Forrester "potentialet til at blive en fast bestanddel af sikkerheden i erhvervslivets it-miljøer."

2. Malware-analyse

Hvad angår analyse i forbindelse med sikkerhedshændelser og styring af sårbarheder, så "forventes udbredelsen af disse værktøjer at stige" i løbet af de næste tre til fem år.

Det sker delvist på grund af "statssponsorerede trusler eller avancerede vedholdende trusler" - de såkaldte advanced persistent threats eller APT'er - som kræver en "mere omhyggelig inspektion af netværkstrafikken."

3. Netværkskryptering

Selvom netværkskryptering i forvejen eksisterer i infrastruktur-udstyr såsom routere og switche, så vil efterspørgslen på udstyr med alene dette formål stige på grund af de mange compliance-krav om at kryptere og sikre data.

Inden for ét til tre år kan denne teknologi træde ind i en ny fase, men uden et compliance-relateret pres vil teknologien kun blive anvendt af de strengeste og største virksomheder, vurderer Forrester.

4. Intelligent modellering af trusselsbilledet

Det er relativt nyt at anvende modelberegning af trusselsbilledet til at afgøre, hvordan man bedst beskytter vigtige data, påpeger Forrester.

Inden for tre til fem år kan denne tilgang dog træde ind i den næste fase, selvom "omkostningerne ved og kompleksiteten af de aktuelle værktøjer til modelberegning fungerer som en barriere for udbredelsen af denne nye teknologi."

5. Beskyttelse mod DDoS-angreb

Der har i nogen tid været produkter på markedet til beskyttelse mod og lindring af påvirkningen ved DDoS-angreb (distributed denial of service), men markedet har indtil for nylig været relativt lille.

På grund af den såkaldte hacktivisme "er markedet for beskyttelse mod DDoS-angreb parat til vækst" inden for ét til tre år, vurderer Forrester. Det gælder særligt services med dette formål.

De følgende sikkerhedsteknologier vil ifølge Forrester muligvis helt forsvinde i løbet af de kommende år.

Disse teknologier forsvinder

1. Netværksadgangskontrol

Forrester vurderer, at markedet for løsninger med netværksadgangskontrol (NAC) som eneste formål sandsynligvis vil blive udfaset i løbet af de næste fem til 10 år.

Forrester antyder dog, at der er lidt mere håb i forhold til at inkludere teknologien i større pakker af sikkerhedssoftware eller løsninger til infrastruktursikkerhed.

Forrester forklarer, at kun 10 procent af it-beslutningstagerne vil implementere denne teknologi i løbet af de næste 12 måneder, fordi "løsningerne er komplekse at udrulle, skalere og administrere."

Der findes adskillige NAC-arkitekturer samt hardware- og software-tilgange og "alle tilgangene kræver integration med komponenterne i netværks-infrastrukturen." Herudover forklarer Forrester, at "NAC vil ikke kunne stoppe en insider-angriber, som bryder datasikkerheden af økonomiske eller andre grunde."

2. Sikker filoverførsel (ved hjælp af lokalt udstyr)

Der er et stort behov for sikker overførsel og deling af filer mellem forretningspartnere, men inden for tre til fem år vil dette behov i stigende grad blive opfyldt af cloud-baserede services frem for lokalt udstyr, vurderer Forrester.

3. Unified threat management

Unified threat management-løsningerne er meget udbredte i små virksomheder og på afdelingskontorer i forbindelse med DSL WAN-implementeringer, men står overfor svær konkurrence fra nye sikkerheds-gateways med flere integrerede firewall-funktioner samt funktioner til opdagelse og forhindring af indtrængning, der får UTM til at se "antikveret" ud.

Forrester giver UTM ét til tre år til at udvikle sig til at imødekomme de konkurrencemæssige udfordringer og blive mere egnet til det store erhvervsliv, selvom analysehuset anerkender, at disse samlede sikkerhedsløsninger sandsynligvis vil opleve en "moderat succes på lang sigt" i detailhandlen.

De følgende to sikkerhedsteknologier oplever ifølge Forrester "tilbagegang."

4. Den traditionelle netværksfirewall

Markedet for den traditionelle netværksfirewall "vil stagnere, i takt med at såkaldt next-generation firewalls, NGFW, bliver mere udbredte," vurderer Forrester.

Det ser ifølge Forrester ud til, at den næste genration af firewalls helt vil erstatte den nuværende i løbet af de næste fem til 10 år. Den gamle teknologi vil dog stadig udgøre hovedforsvaret mod digitale trusler i hvert fald de næste fem år.

5. Forhindring af netværksindtrængning (udstyr med dette ene formål)

På trods af at udstyr til forhindring af netværksindtrængning med succes bliver implementeret af verdens største virksomheder, så vurderer Forrester, at markedet for disse såkaldte intrusion prevention-systemer (IPS'er) faktisk er i tilbagegang.

De vil således ifølge Forrester "sandsynligvis blive udfaset inden for de næste fem til 10 år," i takt med at multifunktionelle gateways og firewalls - særligt førnævnte next-generation firewalls - kommer til også at indeholde IPS'er og således vil blive anvendt i stedet for særskilt IPS-udstyr uden andre funktioner.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Din it-sikkerhed skal angribes fra en helt ny vinkel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.