Artikel top billede

Sms-fup blandt Android-brugere griber om sig

Et storstilet sms-fupnummer hærger i en stribe lande - heriblandt i Danmark.

Læs også:

Pas på farlig kode: Har du downloadet denne app?

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan en app udgiver sig for at være en softwareopdatering til din Android-telefon, men i stedet melder telefonejeren til en overtakseret sms-tjeneste.

Android-brugere i flere lande - især i Europa - bør i disse dage kontrollere beskedindbakken på deres telefoner, hvis de har hentet app'en Battery Supercharger.

I Sverige fortæller en bruger på internetsiden sweclockers.com, hvordan han uden at vide det er blevet tilmeldt en overtakseret tjeneste fra mina-sms-tips.com:

"I morges vågnede jeg og opdagede, at min telefon havde fået en slags virus, der sendte en start-sms til en tjeneste, som jeg absolut ikke ønsker at abonnere på."

"Det koster 15 kroner per modtaget sms-besked, og i alt har jeg modtaget seks beskeder siden klokken 23:27 i går aftes. Jeg vil gerne advare alle jer, der tror, at der ikke findes 'virus' til Android, da det kan blive meget dyrt, hvis du ikke opdager det hurtigt."

Han oplyser, at han har meldt svindelen til politiet i Sverige.

På det britiske internetforum Digital Spy advarer en bruger ligeledes andre brugere:

"Installer ikke denne app. Det er en sms-scam. Du bliver automatisk tilmeldt ubrugelige, overtakserede sms-tjenester. Det har kostet mig over 10 pund, før jeg opdagede det."

Samme bruger skriver, at han allerede har klaget til Android Market to gange både fra telefonen og via computeren.

Det lader umiddelbart til, at Google har reageret, for app'en kan ikke længere findes i Google Play, men figurerer via airpush-bannerreklamer i allerede installerede apps. 

På kortet herunder kan du se, hvilke lande der er ramt af den omfattende svindel. Udover lande i Europa er Sydafrika, USA, Canada og New Zealand også ramt af fup-tjenesterne.

Klik her for at se et større kort.

Computerworld følger sagen og forsøger at få en kommentar fra politiet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere