Artikel top billede

Sms-fup blandt Android-brugere griber om sig

Et storstilet sms-fupnummer hærger i en stribe lande - heriblandt i Danmark.

Læs også:

Pas på farlig kode: Har du downloadet denne app?

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan en app udgiver sig for at være en softwareopdatering til din Android-telefon, men i stedet melder telefonejeren til en overtakseret sms-tjeneste.

Android-brugere i flere lande - især i Europa - bør i disse dage kontrollere beskedindbakken på deres telefoner, hvis de har hentet app'en Battery Supercharger.

I Sverige fortæller en bruger på internetsiden sweclockers.com, hvordan han uden at vide det er blevet tilmeldt en overtakseret tjeneste fra mina-sms-tips.com:

"I morges vågnede jeg og opdagede, at min telefon havde fået en slags virus, der sendte en start-sms til en tjeneste, som jeg absolut ikke ønsker at abonnere på."

"Det koster 15 kroner per modtaget sms-besked, og i alt har jeg modtaget seks beskeder siden klokken 23:27 i går aftes. Jeg vil gerne advare alle jer, der tror, at der ikke findes 'virus' til Android, da det kan blive meget dyrt, hvis du ikke opdager det hurtigt."

Han oplyser, at han har meldt svindelen til politiet i Sverige.

På det britiske internetforum Digital Spy advarer en bruger ligeledes andre brugere:

"Installer ikke denne app. Det er en sms-scam. Du bliver automatisk tilmeldt ubrugelige, overtakserede sms-tjenester. Det har kostet mig over 10 pund, før jeg opdagede det."

Samme bruger skriver, at han allerede har klaget til Android Market to gange både fra telefonen og via computeren.

Det lader umiddelbart til, at Google har reageret, for app'en kan ikke længere findes i Google Play, men figurerer via airpush-bannerreklamer i allerede installerede apps. 

På kortet herunder kan du se, hvilke lande der er ramt af den omfattende svindel. Udover lande i Europa er Sydafrika, USA, Canada og New Zealand også ramt af fup-tjenesterne.

Klik her for at se et større kort.

Computerworld følger sagen og forsøger at få en kommentar fra politiet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.