Artikel top billede

Sådan sniger it-kriminelle malware ind på din Android

Skadelige programmer rettet mod Android-smartphones bliver ikke kun mere udbredte, men også mere sofistikerede.

Læs også:

Fup-app til Android: Sådan stjæler den penge fra dig

Computerworld News Service: Udbredelsen af skadelig software voksede betragteligt i 2011, samtidig med at maskeringen af de ondsindede programmer blev mere snedig - en tendens, der ifølge seneste kvartalsrapport fra F-Secure er fortsat her ind i 2012.

Hvilken egentlig trussel, malware udgør i den virkelige verden, er vanskelig at måle, men tallene i F-Secures "Mobile Threat Report" taler deres eget tydelige sprog.

Især når det gælder det mest udsatte mål af alle: Android.

Så mange trusler er der

Sikkerhedsfirmaerne har ikke overdrevet. Gennemslagskraften af malware kan måske nok diskuteres, men der er tydeligvis gang i et eller andet.

I første kvartal af 2011 blev der afsløret 10 nye familier og varianter af Android-malware. I kvartalet et år senere var dette tal næsten firdoblet til 37 nye familier, ligesom antallet af skadelige APK-filer (malware-typer, der anvendes i specifikke angreb) i de respektive kvartaler steg fra 137 til 3.063.

At der i første kvartal 2012 blev registreret 12 nye malware-familier rettet mod Symbian - og ikke en eneste mod andre platforme - sætter yderligere Android-tallene i perspektiv.

"De stigende tal afspejler, at malware-bagmændene bliver mere og mere ferme til at snyde antivirus-programmerne med deres inficerede filer og trojanere ved at forklæde dem med forskellige autoriserede og populære applikationsnavne," lyder det fra F-Secures forskere.

Sådan snyder de kriminelle dig

I al fald er den overordnede tendens, at malware, målt fra kvartal til kvartal, ikke blot bliver mere udbredt, men også langt mere sofistikeret.

En fremherskende teknik er at bruge app-"omslag", som ikke vækker nogen form for mistanke hos brugerne. Det foregår ved at bundte malwaren med legitime apps, som brugerne selv tillader, uden at de opdager, hvad de egentlig har givet tilladelse til.

F-Secure peger på et nyligt eksempel, hvor de to apps Angry Birds og Instagram til Android er blevet brugt til at maskere overtakserede sms-applikationer - en fidus, der tyder på at være i fremmarch.

"Blandt den seneste tids mest interessante malware-tendenser er udbredelsen af trojanere, der faktisk holder, hvad de lover. Det gør det endnu vanskeligere for ofrene at opdage, at de er blevet ofre, da det er nærmeste umuligt at se, at noget er galt," siger sikkerhedsrådgiver i F-Secure, Sean Sullivan.

Læs også:

Fup-app til Android: Sådan stjæler den penge fra dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere