Artikel top billede

De vælger verdens sikreste passwords

Ny password-forskning viser, at særlig gruppe internet-brugere vælger dobbelt så sikre passwords som teenagere.

Læs også:
Fem store sikkerhedsfejl som du helt sikkert begår

Sådan husker du alle de komplicerede passwords

Skal jeg skifte mit password?

De digitalt indfødte unge mennesker kan måske bevæge sig mere eller mindre ubesværet rundt på alverdens elektroniske dingenoter, men at beskytte alle deres herligheder bag skudsikre password er de langt fra eksperter i. 

Det viser en ny undersøgelse fra Cambridge Universitetet i Storbritannien, hvor blandt andre it-forskeren Joseph Bonneau med speciale i matematik og kryptografi har kigget på 70 millioner Yahoo-brugeres passwords.

Joseph Bonneau kan ovenpå verdens største password-undersøgelse nogensinde konkludere, at folk over 55 år vælger dobbelt så sikre passwords i forhold til folk under 25.

Undersøgelsen viser også - måske knap så overraskende - at størstedelen af de 70 millioner Yahoo-brugere benytter svagere passwords, end eksperterne anbefaler.

Det skriver NewScientist

Vi mangler motivation til sikkerhed

Joseph Bonneau, der netop har afsluttet sit Ph.D-studie på Cambridge Universitetets sikkerhedsgruppe om, hvordan folk vælger passwords og pinkoder, kan i sit studie af de mange millioner Yahoo-brugere også konkludere, at tyskerne og koreanere vælger de sikreste passwords. 

Derimod kniber det mere med fantasien og/eller hukommelsen i Indonesien, hvor de ifølge Cambridge-studiet har verdens svageste passwords.

Studierne viser også, at folk med en konto og tilhørende kreditkort gør meget lidt for at beskytte deres konti udover at benytte de helt simple passwords som "123456".

Dermed kan Joseph Bonneau konkludere, at det endnu er et åbent spørgsmål, hvordan man motiverer folk til at skabe sig et sikkert password.

Knap så overraskende viste det sig også, at folk, der ofte skifter deres passwords, har de mest sikre adgangskoder.

Lille succes er også succes

Forskerne fra Cambridge Universitetet har modsat tidligere password-studier forsøgt sig med at kigge på, hvordan ondsindede hackere kan få held med at sikre sig en lille del af passwordene i en database frem for at knække alle de tilgængelige passwords.

"Måske er angriberen tilfreds med blot at knække en procent af de konti, som de har adgang til, eller 50 eller endda 90 procent, og det er meget forskelligt fra 100 procent," forklarer Joseph Bonneau.

At folk selv vælger deres passwords er endnu et usikkerhedsmoment, da det i gennemsnit tager en hacker cirka 1.000 forsøg på at gætte et password.

Derimod ville en tilfældigt udvalgt adgangskode med ni cifre, bogstaver eller specieltegn i gennemsnit øge sikkerheden 1.000 gange.

"Jeg tror, det er muligt for folk at huske den slags, for de kan jo huske deres telefonnummer," lyder det fra Joseph Bonneau.

Læs også:
Fem store sikkerhedsfejl som du helt sikkert begår

Sådan husker du alle de komplicerede passwords

Skal jeg skifte mit password?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.