De vælger verdens sikreste passwords

Ny password-forskning viser, at særlig gruppe internet-brugere vælger dobbelt så sikre passwords som teenagere.

Læs også:
Fem store sikkerhedsfejl som du helt sikkert begår

Sådan husker du alle de komplicerede passwords

Skal jeg skifte mit password?

De digitalt indfødte unge mennesker kan måske bevæge sig mere eller mindre ubesværet rundt på alverdens elektroniske dingenoter, men at beskytte alle deres herligheder bag skudsikre password er de langt fra eksperter i. 

Det viser en ny undersøgelse fra Cambridge Universitetet i Storbritannien, hvor blandt andre it-forskeren Joseph Bonneau med speciale i matematik og kryptografi har kigget på 70 millioner Yahoo-brugeres passwords.

Joseph Bonneau kan ovenpå verdens største password-undersøgelse nogensinde konkludere, at folk over 55 år vælger dobbelt så sikre passwords i forhold til folk under 25.

Undersøgelsen viser også - måske knap så overraskende - at størstedelen af de 70 millioner Yahoo-brugere benytter svagere passwords, end eksperterne anbefaler.

Det skriver NewScientist

Vi mangler motivation til sikkerhed
Joseph Bonneau, der netop har afsluttet sit Ph.D-studie på Cambridge Universitetets sikkerhedsgruppe om, hvordan folk vælger passwords og pinkoder, kan i sit studie af de mange millioner Yahoo-brugere også konkludere, at tyskerne og koreanere vælger de sikreste passwords. 

Derimod kniber det mere med fantasien og/eller hukommelsen i Indonesien, hvor de ifølge Cambridge-studiet har verdens svageste passwords.

Studierne viser også, at folk med en konto og tilhørende kreditkort gør meget lidt for at beskytte deres konti udover at benytte de helt simple passwords som "123456".

Dermed kan Joseph Bonneau konkludere, at det endnu er et åbent spørgsmål, hvordan man motiverer folk til at skabe sig et sikkert password.

Knap så overraskende viste det sig også, at folk, der ofte skifter deres passwords, har de mest sikre adgangskoder.

Lille succes er også succes
Forskerne fra Cambridge Universitetet har modsat tidligere password-studier forsøgt sig med at kigge på, hvordan ondsindede hackere kan få held med at sikre sig en lille del af passwordene i en database frem for at knække alle de tilgængelige passwords.

"Måske er angriberen tilfreds med blot at knække en procent af de konti, som de har adgang til, eller 50 eller endda 90 procent, og det er meget forskelligt fra 100 procent," forklarer Joseph Bonneau.

At folk selv vælger deres passwords er endnu et usikkerhedsmoment, da det i gennemsnit tager en hacker cirka 1.000 forsøg på at gætte et password.

Derimod ville en tilfældigt udvalgt adgangskode med ni cifre, bogstaver eller specieltegn i gennemsnit øge sikkerheden 1.000 gange.

"Jeg tror, det er muligt for folk at huske den slags, for de kan jo huske deres telefonnummer," lyder det fra Joseph Bonneau.


Læs også:
Fem store sikkerhedsfejl som du helt sikkert begår

Sådan husker du alle de komplicerede passwords

Skal jeg skifte mit password?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.