Artikel top billede

LinkedIn sagsøgt efter kæmpe password-skandale

LinkedIn sagsøges med anklagen om, at brugernes adgangskoder blev stjålet, fordi LinkedIn ikke overholdte grundlæggende sikkerhedsregler.

Læs også:

Eksperter: Skift password til LinkedIn NU

Computerworld News Service: LinkedIn er blevet sagsøgt i forbindelse med et massivt brud på datasikkerheden tidligere på måneden.

Anklagen går på, at det sociale netværk ikke har levet op til de sikkerhedsmæssige branchestandarder.

6. juni kunne brugerne erfare, at hackere havde opnået adgang til LinkedIns databaser, da 6,5 millioner adgangskoder til brugerkonti på LinkedIn blev offentliggjort på nettet.

Søgsmålet blev indgivet mandag på vegne af en enkelt abonnent af LinkedIns premium-services, Katie Szpyrka, der bor i staten Illinois i USA.

Der søges om godkendelse som såkaldt class-action eller kollektivt søgsmål på vegne af alle LinkedIns brugere.

Derfor er brugerne vrede

Påstanden i søgsmålet er, at LinkedIn ikke anvendte "etablerede krypterings-protokoller, der er standard i branchen," hvilket blotlagde brugernes personhenførbare oplysninger.

Desuden påstås det i søgsmålet, at LinkedIn vildledte brugerne ved at hævde at anvende standardprotokoller til at beskytte brugernes oplysninger.

LinkedIn udtaler, at søgsmålet "ikke har noget grundlag," og at virksomheden agter at forsvare sig.

"Intet medlems konto blev kompromitteret som følge af hændelsen, og vi har ingen grund til at tro, at noget medlem af LinkedIn har lidt skade. Derfor ser det ud til, at drivkraften bag disse trusler er advokater, der er ude efter at udnytte situationen," udtaler Erin O'Harra, der er talskvinde for LinkedIn, via e-mail.

Det var ikke umiddelbart muligt at få kontakt til Szpyrkas advokater.

LinkedIn gemte adgangskoderne i et såkaldt "hashet" format, der kan minde om kryptering, men undlod at "salte" dem, som mange websites ellers gør.

Det betyder, at man føjer ekstra tilfældige tegn til hash-strengene for at gøre dem sværere at bryde. Efter at være blevet offentliggjort i deres hashede form er nogle af adgangskoderne blevet afkodet. LinkedIn er siden begyndt at salte hash-strengene.

Søgsmålet påstår endvidere, at LinkedIn anvendte et utidssvarende hashing-format til at gemme adgangskoderne, og at virksomheden ikke overholdte "grundlæggende sikkerhedsregler," som beskrevet af U.S. National Institute of Standards and Technology, til at forhindre denne type angreb, der kaldes SQL-injektion.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Eksperter: Skift password til LinkedIn NU
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.