Artikel top billede

It-folk til Microsoft: Stop så med at tvangsinstallere Skype

Pludselig ligger Skype på virksomhedens pc'er, og det er bare ikke i orden, lyder det fra en række it-administratorer.

Læs også:

Sådan vil Microsoft tjene penge på gratis Skype

Her er resultatet af Microsofts milliard-køb af Skype

Med Microsofts køb af Skype for 44 milliarder kroner i 2011 fik Redmond-selskabet mulighed for at udnytte den populære tjeneste og den gigantiske bruger-base til at styrke sin egen forretning.

Det har Microsofts blandt andet udnyttet i forhold til Windows Phone og til at styrke annonce-indtjeningen, og det er indtil nu ikke noget, der har skabt de store protester.

Men i en aktuel sag ser det ud til, at Microsoft har dummet sig.

I Microsofts eget Technet-forum giver en række it-administratorer deres utilfredshed til kende, efter at Windows Server Update Services (WSUS) den 27. juni pludselig begyndte at snige Skype ind på virksomhedernes maskiner.

"Jeg håndterer en stor mængde computere, og de fleste brugere har ikke installations-rettigheder, og alligevel kommer Skype ind som en del af en pakke via SUS. Det er mildt sagt uønsket i vores miljø," lyder det fra en person.

En anden skriver:

"Skype blev installeret på for mange hvis ikke alle WSUS-klienter, hvoraf størstedelen ikke havde det installeret før. Nu skal jeg arbejde med en masse irriterede brugere og på at finde en måde at foretage en samlet afinstallering på."

I forummet er der en del diskussion om, hvorvidt Skype-installationen kun finder sted på maskiner, der allerede har Skype, eller om det også er på maskiner uden Skype.

Uanset set hvad skulle Microsoft nu have annulleret den pågældende opdatering, og selskabet skriver, at de brugere, der stadig har opdateringen liggende, blot kan vælge at afslå den.

Læs også:

Sådan vil Microsoft tjene penge på gratis Skype

Her er resultatet af Microsofts milliard-køb af Skype




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere