Er det dig eller din outsourcing-leverandør der skal have magten, når din underskrift er tør? Læs rådene fra Peter Skyttegaard, hvis du vil tage kontrollen.

Sådan beholder du magten når du outsourcer

Sådan sikrer du dig, at din outsourcing-leverandør bliver ved at holde kvaliteten. Også efter at blækket på kontrakten er tørt.

De fleste firmaer har godt styr på outsourcing-leverandøren, inden kontrakten er underskrevet. På det tidspunkt er der gode muligheder for at forhandle priser og kvalitet på grund af konkurrence i markedet.

Men ligeså snart kontrakten er underskrevet, og overleveringen er i gang, vender magtbalancen. Nu er det pludselig outsourcing-leverandøren, der har fordelen. Firmaet bliver låst til leverandøren, det er dyrt at skifte igen, og man er i leverandørens vold.

Sådan siger konsulent hos PA Consulting, Peter Skyttegaard, om den generelle situation, når en virksomhed vil outsource it-service og -drift.

Her fortæller han, hvordan du sikrer dig, at du kan holde styr på din leverandør, også efter at du har sat underskriften på kontrakten.

Bod rammer for sent
Det er nemlig ikke nok kun at indføre traditionelle bod- og bonusordninger for leverandøren, hvis du vil bevare et balanceret forhold, hvor det ikke bliver leverandøren, der får magten over dig.

"Bod- og bonusordninger skal også være i kontrakten. Men de er ikke nok i sig selv. Du kan ikke forudse alle situationer, og effekten vil også altid være forsinket," siger han.

Bod- og bonusordninger rapporterer nemlig kun på, hvordan projektet er gået indtil nu. Og når først problemerne har ramt forretningen, er det for sent, forklarer Peter Skyttegaard.

"Derfor skal du have en form for 'leading indicators', der giver dig nogle tidligere advarsler, når tingene begynder at gå skævt. Og så man have nogle mekanismer, som kan sætte ind mod dette," siger han.

Følg med i hvad der sker
Peter Skyttegaard fortæller, at han har set it-driftskontrakter, hvor man målte på andre elementer af servicekvaliteten end blot servernes oppetid.

Ifølge Peter Skyttegaard betyder sådan en kontrakt, at leverandøren måler en lang række parametre, som man så laver tendensanalyse på.

Nogle af målepunkterne er, hvor hurtigt leverandøren svarer på opkald til helpdesken, om softwaren bliver opdateret, og hvor lang tid der går, fra en sikkerhedspatch bliver udgivet, til den er installeret på tværs af alle servere.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.