En helt speciel type it-angreb kan ramme dig

Inspireret af hackergrupper som Anonymous er antallet af en helt specifik type hackerangreb tredoblet i år. Her kan du se, hvilken type angreb, der er det nye sort.

Læs også:
Har du tid til at sikre jeres webløsninger?

Nordens største hacker-angreb er i fuld gang

Her er de farligste programmeringsfejl

Med en stigning på 69 procent i andet kvartal i år er SQL injection-angreb blevet en af hackernes foretrukne angrebsmetoder.

Tallet kommer fra cloud hosting-firmaet FireHost, der har registreret næsten 500.000 SQL-angreb i andet kvartal 2012.

Det skriver blandt andet threatpost.com.

Den enorme stigning kommer dog ikke som en overraskelse for den danske sikkerhedsekspert fra CSIS, Peter Kruse.

"Det er helt den samme tendens, vi ser," lyder det fra ham.

Der er to grunde til, at netop denne type angreb er blevet så populære.

"Den store omtale, der er omkring hackergrupper som Anonymous, gør denne angrebsmetode meget synlig. Desuden er metoden meget enkel at udføre," siger Peter Kruse, der kan berette om online-manualer, der ned i mindste detalje beskriver, hvordan man udføre angrebene.

"Vi ser ofte, at der er mindre øvede hackere, der anvender denne metode, fordi den er så enkel."

Angrebene på Yahoo, der tidligere på måneden gav adgang til 450.000 mailadresser, som blev lækket på nettet, var netop arrangeret på denne måde.

I Danmark blev Patent- og Varemærkestyrelsen udsat får et SQL-angreb, hvor det lykkedes at få adgang til cirka 17.000 profiloplysninger.

For dårlige web-applikationer
En anden årsag til, at SQL-angreb er blevet en yndet angrebsform er, at mange websider ikke har sikkerheden i orden.

"De mange sager om lækkede data er et tydeligt bevis på, at der bliver sjusket med den sikkerhed, der skal forhindre SQL injection-angreb."

Det er relativt enkelt, at beskytte sig mod SQL-angreb, men det kræver lidt omtanke.

"Den vigtigste beskyttelse består i, at man konfigurerer sine databaser på en måde, så det ikke er muligt at foretage SQL injection. Mange steder ser man, at der er fokus på at putte så mange funktioner ind i systemerne som mulig, men at sikkerheden i forbifarten glemmes," lyder det fra Peter Kruse.

Læs også:
Har du tid til at sikre jeres webløsninger?

Nordens største hacker-angreb er i fuld gang

Her er de farligste programmeringsfejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.