Artikel top billede

Derfor kan nyuddannede it-folk godt finde job

Den øgede it-arbejdsløshed rammer ikke de nyuddannede it-folk nær så hårdt som mange andre.

Læs også:

Endelig: Antallet af job stiger på toneangivende it-jobmarked

Ledigheden er i 2012 steget blandt medlemmerne af it-fagforeningen, Prosa, og aktuelt har Prosa nu en bruttoledighed på 5,22 procent. 

Men faktisk er det ikke de nyuddannede it-folk, der har sværest ved at finde job, oplyser Prosas formand, Niels Bertelsen, til Computerworld.
 
"Hvor antallet af ledige generelt er steget fra cirka 200 til cirka 600, altså en tredobling, er dimittend-ledigheden steget fra knap 100 til knap 200, altså en fordobling."

"Det viser, at der stadig er behov for nyuddannede og i modstætning til tidligere kriser, hvor det gik hårdt ud over de nyuddannede, er virksomhederne nu så afhængige af it, at der fortsat sker ansættelser," vurderer Niels Bertelsen fra Prosa. 

Formanden forklarer om tal-materialet, at ultimo 2008, hvor Prosas ledighed var den laveste nogensinde med cirka 200 dagpenge-berørte ledige, var knap 100 af dem dimittender.

Siden er antallet af ledige dimittender også steget, men stigningen i dimittendledigheden har altså ikke været så markant som den generelle stigning.

Læs også:

Endelig: Antallet af job stiger på toneangivende it-jobmarked
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?