Artikel top billede

Derfor kan nyuddannede it-folk godt finde job

Den øgede it-arbejdsløshed rammer ikke de nyuddannede it-folk nær så hårdt som mange andre.

Læs også:

Endelig: Antallet af job stiger på toneangivende it-jobmarked

Ledigheden er i 2012 steget blandt medlemmerne af it-fagforeningen, Prosa, og aktuelt har Prosa nu en bruttoledighed på 5,22 procent. 

Men faktisk er det ikke de nyuddannede it-folk, der har sværest ved at finde job, oplyser Prosas formand, Niels Bertelsen, til Computerworld.
 
"Hvor antallet af ledige generelt er steget fra cirka 200 til cirka 600, altså en tredobling, er dimittend-ledigheden steget fra knap 100 til knap 200, altså en fordobling."

"Det viser, at der stadig er behov for nyuddannede og i modstætning til tidligere kriser, hvor det gik hårdt ud over de nyuddannede, er virksomhederne nu så afhængige af it, at der fortsat sker ansættelser," vurderer Niels Bertelsen fra Prosa. 

Formanden forklarer om tal-materialet, at ultimo 2008, hvor Prosas ledighed var den laveste nogensinde med cirka 200 dagpenge-berørte ledige, var knap 100 af dem dimittender.

Siden er antallet af ledige dimittender også steget, men stigningen i dimittendledigheden har altså ikke været så markant som den generelle stigning.

Læs også:

Endelig: Antallet af job stiger på toneangivende it-jobmarked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere