Artikel top billede

Sådan fandt politiet Steve Jobs' stjålne iPads

Se den detaljerede forklaring på, hvordan amerikansk politi opsporede de iPads og Mac-computere, der fornylig blev stjålet under et indbrud i afdøde Steve Jobs' hjem.

Computerworld News Service: Det var de digitale spor, der efterlades, når man bruger it-grej, der er forbundet til internettet, der gjorde, at politiet fandt frem til de iMacs, iPads og andre ting, der for nylig blev stjålet fra Apples tidligere topchef, afdøde Steve Jobs' hjem.

På grundlag af oplysninger i politirapporten kan du her læse, hvordan det gik for sig.

Tyveriet foregik, mens Jobs' hus i et træbevokset og stille område af Palo Alto i Californien var ved at blive istandsat og derfor ikke var beboet.

På et tidspunkt mellem bygningsarbejderne forlod stedet tirsdag 17. juli klokken 17 lokal tid og ankom igen lige før klokken otte næste morgen, brød nogen ind i huset og stjal adskillige personlige ejendele og Apple-gadgets.

Få dage efter bad politiet i Palo Alto om hjælp fra Rapid Enforcement Allied Computer Team.

Det lokale politi ville have hjælp til at spore de Apple-computere og iPads, der var blevet stjålet fra huset.

Serienumre

REACT-teamet tog kontakt til Apples egne efterforskere, som havde adgang til selskabets computersystemer og som blandt andet udleverede de stjålne enheders serienumre.

Apple kunne med det samme fastslå, at en af de stjålne iPads havde oprettet forbindelse til Apples servere kort tid efter indbruddet.

Nogen havde forsøgt at geninstallere styresystemet på denne iPad, som havde forbindelse fra en AT&T U-verse IP-adresse 18. juli fra klokken 7:22 til 7:31, hvilket var morgenen efter og kun få minutter før, bygningsarbejderne opdagede indbruddet.

Samme adresse

Ved at kigge i logningsdataene fra denne IP-adresse opdagede efterforskerne, at en anden iPad havde oprettet forbindelse til internettet fra samme IP-adresse 17. juli klokken 8:10 - før indbruddet fandt sted - og igen 20. juli klokken 13:56, efter indbruddet var blevet anmeldt til politiet.

Der var ingen mistanke om, at denne anden iPad var stjålet, men dens iTunes-konto gav efterforskerne noget at gå efter.

Læs også: Apple løfter sløret for hemmelig produktudvikling.

Førte lige i armene på politiet

Disse oplysninger i kombination med internetabonnementet fra AT&T U-verse førte efterforskerne til en adresse i Alameda på østsiden af San Francisco Bugt.

På denne adresse betalte Kariem McFarlin, der er mistænkt i sagen, for internetabonnementet.

Mens politiet var ved at stable en sag på benene, var der mere aktivitet fra de stjålne enheder.

I løbet af en periode på fem dage registrerede Apples efterforskere aktivitet på McFarlins iTunes-konto, der blev forbundet til den stjålne iPad, der havde fået geninstalleret styresystemet.

Aktivitet fra anden iPad

Herudover blev der ifølge politiet registreret aktivitet fra en anden iPad og fra en iMac-computer, der også var blevet stjålet fra Jobs' hus.

En af disse iPads oprettede senere forbindelse til Apples service fra en Comcast-internetforbindelse i Alameda via en anden iTunes-konto.

Efterforskerne fandt ved hjælp af McFarlins profil på Facebook ud af, at deres mistænkte og ejeren af denne nye iTunes-konto kendte hinanden.

Før efterforskerne kunne slå til, var der en sidste ting, der skulle tjekkes.

De tog ud til adressen i Alameda, hvor McFarlin boede, og afsøgte området for Wi-Fi-signaler.

Politiet ønskede at fastslå, om der fandtes nogen åbne Wi-Fi-netværk i nærheden.

Hvis IP-adressen fra AT&T havde et åbent trådløst netværk, kunne det komplicere sagen, da alle og enhver således kunne have brugt denne IP-adresse.

Da de kun registrerede adgangskode-beskyttede Wi-Fi-signaler, kunne efterforskerne argumentere for, at forbindelsen blev brugt af den person, der betalte regningen, eller nogen der havde fået tilladelse af denne person.

2. august trængte politiet ind i McFarlins lejlighed og opdagede en af de stjålne iMac-computere på køkkenbordet, kan man læse i politirapporten.

De pågældende iPads blev fundet hos folk med forbindelse til McFarlin.

McFarlin fortalte politiet, at han med det formål at sælge de stjålne smykker havde søgt på Google på ordene "selling jewelry" og fundet en forhandler i Pennsylvania.

Fandt stjålne smykker

Politiet fandt e-mails på McFarlins telefon, der dokumenterede salget, og var på den måde også i stand til at finde de stjålne smykker ved at kontakte forhandleren.

I en efterfølgende afhøring erkendte McFarlin, at han var brudt ind i huset ved at klatre over bygningsarbejdernes stillads, hvorefter han fandt en ekstranøgle til huset i garagen.

Han oplyste at have stjålet to iMacs, tre iPads, tre iPods, et Apple TV, en diamanthalskæde, diamantøreringe og adskillige andre effekter.

Motivationen bag tyveriet var ifølge McFarlin selv, at han havde økonomiske problemer og var begyndt at bryde ind i huse.

Han har desuden skrevet en kort undskyldning, hvori han indrømmer at have brudt ind i Steve Jobs' hus og stjålet ejendele, men fremhæver, at han gjorde det, fordi han var desperat.

McFarlin skal for retten i dag, mandag.

Læs også: Apple løfter sløret for hemmelig produktudvikling.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere