Sådan spinder danske firmaer guld på hardware

Dansk hardware er i høj kurs på det globale marked. Se her, hvad hemmeligheden er.

Læs også: 

Sådan strømlinede dansk firma software og hardware

Mere i løn i hardware-branchen

Atea: Hardware-salget stiger


Danske hardwarevirksomheder soler sig i succes for tiden, men hvad er det lige præcis, de gør rigtigt?

Vi har talt med to af dem, der her fortæller om, hvad der skal til for at sammensætte det helt rigtige succes-DNA.

Produktet skal kunne sælges
Med headsetproduktet Jabra er hardwarevirksomheden, GN Netcom, på få år gået fra at være tabsgivende til i de seneste fem kvartaler at have taget markedsandele i forhold til sine væsentligste konkurrenter.

Og det er ikke nogen tilfældighed, men snare en erkendelse af, at produktet ikke længere er nok i sig selv.

"Det lyder meget banalt, men en gang imellem bliver man for overbegejstret for et produkt, og tænker efterfølgende overhoved ikke på, om det kan sælges til modtagerne," fortæller administrerende direktør i GN Netcom, Mogens Elsberg.

Direktøren forklarer videre, at det selvfølgelig er vigtigt, at du er begejstret for dit produkt, for i sidste ende er det jo også det, der skal bære dit salg.

Han pointerer dog, at før du overhoved bruger en krone på udvikling, så bør du sikrer dig, at du ved, hvordan du vil lancere, markedsføre og få dit produkt ud til slutbrugerne.

Miks kompetencer på tværs af lande
Det er en stor udfordring at være hardwareproducent i Danmark, blandt andet på grund af de høje lønninger.

Du bør derfor satse på de områder, hvor du har stærke kompetencer, mens det kan være en ide at udlicitere områder, som andre måske kan klare endnu billigere og effektivt.

"I GN Netcom er vi i stand til at lave et miks af kompetencer på tværs af verdensdele. Vi kombinerer således de helt særlige kompetencer, vi har indenfor audio engineering i Danmark med for eksempel en lavere produktionsomkostning og mere effektiv produktion i Kina," fortæller Direktøren for GN Netcom.

Skal give mening for kunden
På hovedkontoret i Allerød hos Contex, hvor man producerer 2-D storformatsscannere, er man i store træk enige med GN Netcoms måde at gøre tingene på. Her har man også fokus på, at produktet skal kunne sælges til slutbrugeren.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.