Sådan strømlinede dansk firma software og hardware

Beslutninger og prioriteringer skal bare være rigtige, når man omlægger virksomhedens it-systemer. Her fortæller Sampensions CIO, hvordan firmaet strømlinede både hardware og software.

Læs også:

CIO i FLSmidth: Sådan måler vi vores performance

CIO i Novo Nordisk: Ansvarlig for it for milliarder

Sampenisons CIO, Hans-Henrik Mejløe, sætter en stor ære i, at der er orden i tingene.

Det har blandt andet betydet, at han gennem de seneste 12 år har fået sat skik på it-butikken i pensionsselskabet.

"Det var som at køre rigtig stærkt i en bil, mens motor, hjul og alle de øvrige dele bliver udskiftet, mens kørslen fortsatte," fortæller han.

"I midten af 90'erne blev vi klar over, at der skulle en langt mere solid it-del til for at få de fordele og den kundebetjening, som vi ville levere i fremtiden. Vi ville gøre tingene anderledes."

Tre store satsninger
Og den proces har Sampension opnået gennem tre store og overlappende it-bølger.

"Vi er gået fra at have mainframe, midrange og en lille smule client-server. Det er blevet skiftet ud til fordel for en homogen platform, der er fuldstændig client-server-baseret. Alt andet er ude i dag."

"En afgørende grund til, at vi gik i gang med det store arbejde var, at vi godt kunne se, at den eksisterende platform ville brænde under fødderne på os inden for ganske kort tid, hvis vi ikke gjorde noget radikalt," siger Hans-Henrik Mejløe.

Nye applikationer
Hovedrengøringen på it-platformen betød samtidig, at applikationerne blev skiftet ud.

"Fra slutningen af 1998 og fem år frem blev alle vores forretningsapplikationer så bygget oven på den homogene platform. Vi skrottede eksempelvis vore mainframe-baserede forsikringssystem og byggede et helt nyt."

Også strategien omkring applikationerne fik en opstramning i den periode.

"Vi kommer fra en verden, hvor de finansielle virksomheder typisk selv bygger deres systemer, men den tanke troede vi ikke på. Vi var for små til at opretholde den nødvendige kompetence i virksomheden over tid, og derfor valgte vi at finde leverandører af standardsystemer, som vi kunne bygge videre på."

For at opnå en større produktivitet valgte Sampension en meget høj grad af automatisering i deres systemer.

"Der er gennemsigtighed mellem vores work flow-system, forsikringssystemer og alle de øvrige systemer, der indgår i forretningsprocesserne. Det betyder, at vi ikke behøver så mange hænder til at varetage opgaverne, og samtidig har vi hævet kvaliteten i vores forretningsprocesser yderligere."

"Et helt konkret eksempel er, at vi har halveret sagsbehandlingstiden i kundesager," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.