Artikel top billede

Sådan undgår du at vigtige mail havner i dit spamfilter

Uskyldige mail-udbydere som Telenor kan havne i spamfiltre, hvilket rammer kunderne. Ekspert fortæller, hvordan du undgår at blive fanget.

Læs også: Derfor blokerer danske mail-brugere hos Hotmail

Både Udlændingestyrelsen og Telenors kunder har oplevet bøvl omkring kommunikation med Hotmail-adresser.

Det skyldes, at firmaernes e-mail-servere fanges i et slags spamfilter.

Således vurderer direktør i CSIS Peter Kruse, at problemet hos Telenor også ser ud til at stamme fra backscatterer, som er et system, der "flagger støj."  

"At man optræder på den liste kan skyldes, at ens mailservere er dårligt eller usikret konfigureret," forklarer han.

Flere årsager til blokering

Peter Kruse mener, at det dog også er vigtigt at understrege, at der kan være flere årsager til en blokering, og at det også kan skyldes kundernes opførsel.

Blackliste-problemet opstår, når eksempelvis Telenor tillader brugerne at sende på vegne af andre domænenumre.

Dette er nødvendigt, fordi Telenor gennem tiden som følge af eksempelvis opkøb har dusinvis af ældre domæner, som kunderne fortsat har mailkonti tilknyttet. 

Når problemet opstår for Telenor nu, skyldes det, vurderer Peter Kruse, at Telenor formentlig har forsøgt at migrere en række af disse kunder over på nye mail-servere, hvor selskabet måske ikke helt har taget højde for de begrænsninger, der skal tages højde for. 

"Og det betyder, at mail-serveren kan fremstå fejlkonfigureret og måske oven i købet usikker for andre," siger han.

Sådan undgår du spam-fælden

Og det er derfor problemet omkring blaclistningen opstår, siger han.

Backscatterer bruges nemlig af adskillige mail-udbydere, typisk de ret restriktive, som opslagsværk til at validere en given mailservers sikkerhed.

"Men fejlen er faktisk lidt Telenors egen," siger Peter Kruse.

For det er en fejlkonfiguration af mailserveren, som gør, at der sendes beskeder tilbage, og det kunne have været undgået med den rette konfiguration.

Derfor opfordrer han Telenor, hvis de ikke allerede gør det, til at bruge såkladte SPF-protokoller (domain-key) til at validrere om en given mailkonto faktisk er knyttet til eksempelvis Telenors email.dk og ikke nødvendigvis cybercity.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere