Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan undgår du at vigtige mail havner i dit spamfilter

Uskyldige mail-udbydere som Telenor kan havne i spamfiltre, hvilket rammer kunderne. Ekspert fortæller, hvordan du undgår at blive fanget.

Læs også: Derfor blokerer danske mail-brugere hos Hotmail

Både Udlændingestyrelsen og Telenors kunder har oplevet bøvl omkring kommunikation med Hotmail-adresser.

Det skyldes, at firmaernes e-mail-servere fanges i et slags spamfilter.

Således vurderer direktør i CSIS Peter Kruse, at problemet hos Telenor også ser ud til at stamme fra backscatterer, som er et system, der "flagger støj."  

"At man optræder på den liste kan skyldes, at ens mailservere er dårligt eller usikret konfigureret," forklarer han.

Flere årsager til blokering

Peter Kruse mener, at det dog også er vigtigt at understrege, at der kan være flere årsager til en blokering, og at det også kan skyldes kundernes opførsel.

Blackliste-problemet opstår, når eksempelvis Telenor tillader brugerne at sende på vegne af andre domænenumre.

Dette er nødvendigt, fordi Telenor gennem tiden som følge af eksempelvis opkøb har dusinvis af ældre domæner, som kunderne fortsat har mailkonti tilknyttet. 

Når problemet opstår for Telenor nu, skyldes det, vurderer Peter Kruse, at Telenor formentlig har forsøgt at migrere en række af disse kunder over på nye mail-servere, hvor selskabet måske ikke helt har taget højde for de begrænsninger, der skal tages højde for. 

"Og det betyder, at mail-serveren kan fremstå fejlkonfigureret og måske oven i købet usikker for andre," siger han.

Sådan undgår du spam-fælden

Og det er derfor problemet omkring blaclistningen opstår, siger han.

Backscatterer bruges nemlig af adskillige mail-udbydere, typisk de ret restriktive, som opslagsværk til at validere en given mailservers sikkerhed.

"Men fejlen er faktisk lidt Telenors egen," siger Peter Kruse.

For det er en fejlkonfiguration af mailserveren, som gør, at der sendes beskeder tilbage, og det kunne have været undgået med den rette konfiguration.

Derfor opfordrer han Telenor, hvis de ikke allerede gør det, til at bruge såkladte SPF-protokoller (domain-key) til at validrere om en given mailkonto faktisk er knyttet til eksempelvis Telenors email.dk og ikke nødvendigvis cybercity.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere