Nu er fremtidens monster-tv klar til din stue

Glem HD. Fremtiden hedder 4K og byder på fire gange så høj opløsning, som du kender fra dit HD-tv i stuen. Sony, Toshiba og LG er alle klar med modeller, som byder på imponerende høj detaljegrad.

Sony har på IFA-messen i Berlin netop fremvist sin nyeste Bravia LCD-fladskærm, der er et imponerende bæst.

Det er 84 tommer, og mens det selvfølgelig er en sjat selv for den entusiastiske hjemmebio-bygger, er det opløsningen, som er mest interessant.

Den er nemlig 3.840 gange 2.160 pixels, og dermed har Sonys tv fire gange så høj opløsning som en almindelig HD-fladskærm.

Det giver en endnu højere detaljegrad, end du er vant til med eksempelvis Blu-ray-film, og det kan se næsten skræmmende skarpt ud på skærmen.

Sony er dog langtfra den første producent, der viser såkaldte 4K-fladskærme frem med høj opløsning.

Toshiba benyttede også IFA-messen til at vise et 84 tommer 4K-tv frem, og LG har også for nylig lanceret model i samme størrelse og med samme opløsning.

Der har været en del snak om 4K før, men nu skulle fladskærmene rent faktisk være på vej til en stue nær dig. Sonys 84 tommer Bravia-tv er efter planen klar i de danske butikker inden udgangen af marts næste år.

Det er ikke klart, hvad det kommer til at koste, men det bliver næppe et finanskrise-venligt prisskilt.

Toshibas model skulle være ude i butikkerne i løbet af 2013, og LG's model skulle være klar til de europæiske butikker allerede i løbet af september. Det er uklart, om det også gælder her i Danmark.

Opskalerer til 4K

Selv om 4K lyder som et drømmescenario for dem, der vil have den vildeste fladskærm i stuen, så støder de nye tv også på udfordringer.

I øjeblikket er der ikke nogen danske kanaler, der er i nærheden af at sende i 4K-opløsning, og derfor kan fjernsynet virke meget overflødigt. Generelt er det faktisk ret småt med indhold i den høje opløsning eller afspillere, som kan håndtere det for den sags skyld.

Det er dog muligt at få sine billeder vist i den høje opløsning på skærmen.

Samtidig er det med blandt andet Sonys Bravia LCD muligt at opskalere Blu-ray-film, så de matcher opløsningen 3840 gange 2160 pixel.

Her er en video fra IFA-messen i Berlin, hvor Sonys fjernsyn udstilles netop nu:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere