Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Nu er fremtidens monster-tv klar til din stue

Glem HD. Fremtiden hedder 4K og byder på fire gange så høj opløsning, som du kender fra dit HD-tv i stuen. Sony, Toshiba og LG er alle klar med modeller, som byder på imponerende høj detaljegrad.

Sony har på IFA-messen i Berlin netop fremvist sin nyeste Bravia LCD-fladskærm, der er et imponerende bæst.

Det er 84 tommer, og mens det selvfølgelig er en sjat selv for den entusiastiske hjemmebio-bygger, er det opløsningen, som er mest interessant.

Den er nemlig 3.840 gange 2.160 pixels, og dermed har Sonys tv fire gange så høj opløsning som en almindelig HD-fladskærm.

Det giver en endnu højere detaljegrad, end du er vant til med eksempelvis Blu-ray-film, og det kan se næsten skræmmende skarpt ud på skærmen.

Sony er dog langtfra den første producent, der viser såkaldte 4K-fladskærme frem med høj opløsning.

Toshiba benyttede også IFA-messen til at vise et 84 tommer 4K-tv frem, og LG har også for nylig lanceret model i samme størrelse og med samme opløsning.

Der har været en del snak om 4K før, men nu skulle fladskærmene rent faktisk være på vej til en stue nær dig. Sonys 84 tommer Bravia-tv er efter planen klar i de danske butikker inden udgangen af marts næste år.

Det er ikke klart, hvad det kommer til at koste, men det bliver næppe et finanskrise-venligt prisskilt.

Toshibas model skulle være ude i butikkerne i løbet af 2013, og LG's model skulle være klar til de europæiske butikker allerede i løbet af september. Det er uklart, om det også gælder her i Danmark.

Opskalerer til 4K

Selv om 4K lyder som et drømmescenario for dem, der vil have den vildeste fladskærm i stuen, så støder de nye tv også på udfordringer.

I øjeblikket er der ikke nogen danske kanaler, der er i nærheden af at sende i 4K-opløsning, og derfor kan fjernsynet virke meget overflødigt. Generelt er det faktisk ret småt med indhold i den høje opløsning eller afspillere, som kan håndtere det for den sags skyld.

Det er dog muligt at få sine billeder vist i den høje opløsning på skærmen.

Samtidig er det med blandt andet Sonys Bravia LCD muligt at opskalere Blu-ray-film, så de matcher opløsningen 3840 gange 2160 pixel.

Her er en video fra IFA-messen i Berlin, hvor Sonys fjernsyn udstilles netop nu:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.