Artikel top billede

Advarsel: Danskere vil snart miste kontakt-mulighed til politi

Ballade om en central mobilmast gør, at radiokontakten til politi, ambulancer og brandbiler snart kan ryge for en række danskere, advarer teleselskab.

Læs også: TDC piller kæmpemast ned i protest mod kommune

Bagmandspoliti efterforsker kommunalt kartel på mobilmaster

Får du hjertestop i Assens på Fyn risikerer du at komme til at vente rigtig længe på sirener og blå blink.

Sådan lyder advarslen fra Telenor, der til næste sommer piller en mobilmast i Assens ned efter en længere strid med staten om prisen på det stykke jord, masten er placeret på.

Teknisk udstyr til beredskabets nye radiosystem, SINE-systemet, er nemlig også placeret på masten, og pilles masten ned vil det betyde en forringelse af kommunikationssystemet.

Dermed kan nedrivningen af masten få konsekvenser. Ikke kun fordi mobildækningen forringes, hvilket svækker borgernes mulighed for at komme i kontakt med politi og ambulance, men også fordi beredskabets mulighed for at kommunikere internt forringes,  lyder det fra Telenor.

"Man skyder sig selv i foden, for man fjerner med et snuptag dækningen, ikke kun for teleselskaberne, men også for SINE-systemet. Så staten skyder sig selv i foden," lyder det fra Telenors contract manager Lars Henneberg, som afviser, at andre master i området fuldt ud vil kunne kompensere, hvis masten pilles ned.

Helt uacceptabel løsning

"Det betyder, at dækningen for politi, brandvæsen og ambulancetjeneste forsvinder i området, og det er en helt uacceptabel løsning."

Han advarer samtidig om, at det kan få store konsekvenser for lokale fiskere i problemer ud for kysten.

I hvert fald hvis deres eneste kontakt med omverdenen er i form af mobilen.

Striden i Assens begyndte, da staten for nylig stillede Telenor over for et ultimatum: Enten køber I grunden for en million kroner, eller også forlader I den.

Telenor har ellers de seneste 20 år lejet sig ind på grunden til en helt anden pris.

Prisen på en million kroner er mere end det samlede beløb, Telenor har betalt i leje siden 1993.

Lokale ejendomsmæglere har ifølge P4 Fyn vurderet den 536 kvm store grund til at være mindre end 50.000 kroner værd.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Statens Ejendomsselskab Freja, som administrerer grunden.

Striden mellem Telenor og staten kører parallelt med en anden sag, hvor teleselskaber beskylder en række af landets kommuner for at have snakket sammen og skruet lejepriserne for mobilmaster op.

Den sag undersøges lige nu af Bagmandspolitiet.

For nylig valgte TDC at pille en mast ned i Guldborgssund som følge af uenighed om lejeprisen med kommunen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere