Rapport: Du er med garanti inficeret med malware

Rapport fra sikkerhedsvirksomhed viser, hvorfor du skal tage it-sikkerheden seriøst.

Læs også:
Her er den første afpresnings-software på dansk

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Apple og Android hårdt ramt af malware netop nu

Med baggrund i data indsamlet fra over 1.000 rapporter blandt globale virksomheder, fik finanssektoren, til Finans IT dagen, et indblik i en endnu ikke offentliggjort it-sikkerheds rapport.

Det vakte opsigt blandt deltagerne, da landechef Anders Greve fra sikkerhedsvirksomheden Check Point, berettede hvordan it-sikkerhedstilstanden er anno 2012.

Check Point's undersøgelse viser blandt andet, at de 26 danske virksomheder, der blev analyseret, er inficeret med malware.

Alle virksomheder er inficeret af malware
Check Points undersøgelse er baseret på trafikmonitorering. Alle medvirkende virksomheder fik installeret et overvågningssystem direkte i deres netværks-backbone, hvorefter Check Point kunne analysere ind- og udgående trafik.

Ud fra analyserne fremgår det, at alle virksomhederne er inficeret med malware. Og en del af denne malware er samtidig identificeret som værende en del af botnets.

"Første tegn på malware er, at devices forsøger at kommunikere med en master, som vi har identificeret," sagde Anders Greve fra Check Point.

Helt præcist 26 forskellige typer malware blev fundet, fordelt på 2143 forskellige devices.

"Malware-udviklerne er blevet mere organiserede, og de går direkte efter pengene, som for eksempel banker og resten af den finansielle sektor. Udviklerne er fuldstændig ligeglade med, hvem du er, og hvor du er," siger Anders Greve.

Løsningen på problemet skal findes i it-sikkerhedsmæssig forebyggelse, slutbrugerne kan uddannes, men det har ikke den store effekt, mener Anders Greve.

Facebook udgør en stor sikkerhedsrisiko
Ikke overraskende viser analysen, at Facebook er en enorm trafiksluger på virksomhedernes netværk. Men det er ikke uden risiko, at man som it-chef tillader, at brugerne benytter sig af det sociale medie.

"Man skal være opmærksom på, at de sociale medier er en åben invitation til at få lagt ondsindet kode på brugerenes computere," sagde Anders Greve.

Ved at distribuere malware via et socialt medie som Facebook, udnytter malware-udviklerne, at man ofte stoler blindt på sine venner, der uvidende spreder malware via deres inficerede Facebook-konti.

"Der er sket en utrolig professionalisering. Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden, og i kan være sikre på at finanssektoren er i fokus. Det er os, der hele tiden er på hælene, vi forsøger at være foran dem," sagde Anders Greve.

Læs også:
Her er den første afpresnings-software på dansk

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Apple og Android hårdt ramt af malware netop nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.