Artikel top billede

Rapport: Du er med garanti inficeret med malware

Rapport fra sikkerhedsvirksomhed viser, hvorfor du skal tage it-sikkerheden seriøst.

Læs også:
Her er den første afpresnings-software på dansk

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Apple og Android hårdt ramt af malware netop nu

Med baggrund i data indsamlet fra over 1.000 rapporter blandt globale virksomheder, fik finanssektoren, til Finans IT dagen, et indblik i en endnu ikke offentliggjort it-sikkerheds rapport.

Det vakte opsigt blandt deltagerne, da landechef Anders Greve fra sikkerhedsvirksomheden Check Point, berettede hvordan it-sikkerhedstilstanden er anno 2012.

Check Point's undersøgelse viser blandt andet, at de 26 danske virksomheder, der blev analyseret, er inficeret med malware.

Alle virksomheder er inficeret af malware

Check Points undersøgelse er baseret på trafikmonitorering. Alle medvirkende virksomheder fik installeret et overvågningssystem direkte i deres netværks-backbone, hvorefter Check Point kunne analysere ind- og udgående trafik.

Ud fra analyserne fremgår det, at alle virksomhederne er inficeret med malware. Og en del af denne malware er samtidig identificeret som værende en del af botnets.

"Første tegn på malware er, at devices forsøger at kommunikere med en master, som vi har identificeret," sagde Anders Greve fra Check Point.

Helt præcist 26 forskellige typer malware blev fundet, fordelt på 2143 forskellige devices.

"Malware-udviklerne er blevet mere organiserede, og de går direkte efter pengene, som for eksempel banker og resten af den finansielle sektor. Udviklerne er fuldstændig ligeglade med, hvem du er, og hvor du er," siger Anders Greve.

Løsningen på problemet skal findes i it-sikkerhedsmæssig forebyggelse, slutbrugerne kan uddannes, men det har ikke den store effekt, mener Anders Greve.

Facebook udgør en stor sikkerhedsrisiko

Ikke overraskende viser analysen, at Facebook er en enorm trafiksluger på virksomhedernes netværk. Men det er ikke uden risiko, at man som it-chef tillader, at brugerne benytter sig af det sociale medie.

"Man skal være opmærksom på, at de sociale medier er en åben invitation til at få lagt ondsindet kode på brugerenes computere," sagde Anders Greve.

Ved at distribuere malware via et socialt medie som Facebook, udnytter malware-udviklerne, at man ofte stoler blindt på sine venner, der uvidende spreder malware via deres inficerede Facebook-konti.

"Der er sket en utrolig professionalisering. Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden, og i kan være sikre på at finanssektoren er i fokus. Det er os, der hele tiden er på hælene, vi forsøger at være foran dem," sagde Anders Greve.

Læs også:
Her er den første afpresnings-software på dansk

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Apple og Android hårdt ramt af malware netop nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis