Artikel top billede

(Foto: Fotograf Torben Klint torben@klintfoto.dk www.klintfoto.dk 40 32 35 36 /)

Topchef: Danske it-firmaer har en forfejlet tankegang

Danske virksomheder er nødt til at ændre tankegang, hvis de skal klare sig, mener den danske top-iværksætter og Tradeshift-stifter, Christian Lanng. Se her hvordan.

"Vi har en fuldstændig forfejlet tankgang i Danmark, når vi snakker om forandring og effektivisering," sagde Christian Lanng.

Beskeden fik gæsterne til Computerworlds årlige Top 100 arrangement, der fandt sted fornylig, til at rykke frem i stolen. Du kan læse meget mere om Computerworld Top 100 her.

Her præsenterede den danske direktør og stifter af virksomheden Tradeshift, Christian Lanng, sit syn på, hvad Danmark kan lære af udenlandsk tankegang.

Han medbragte samtidig en løftet langefinger til de danske udbudsregler.

"Fuck rammeaftaler," lød beskeden kontant i den medbragte Powerpoint præsentation.

Fra garage til internationalvirksomhed

Christian Lanng har taget en lille dansk opstartsvirksomhed med kontor i en garage uden varme til internationale højder.

Tradeshift specialiserer sig i at konvertere faktureringssystemer fra papir til digitale platforme.

Med en kundebase, der gennem tiden har forgrenet sig til over 190 lande, har virksomheden i dag verdens største adoption på elektronisksamhandel.

Forfejlet dansk tankegang
Christian Lanng programmede nysgerrigt som barn for sin egen underholdnings skyld. Det gav ham en kreativitet, der sidenhen er udnyttet i virksomheden Tradeshift.

Netop kreativitet er ifølge Christian Lanng en kraft, der mangler i mange danske virksomheder.

"Mange danske virksomheder ser it som noget, der skal bruges til effektivisering, men man skal se på det som noget kreativt," sagde Christian Lanng til forsamlingen.

Viljen til at gøre en forskel på kvalitet er heller ikke til stede i Danmark. Vi bør skele mere til, hvordan tingene foregår på den anden side af Atlanten.

"Gad vide hvordan det var at leve i Danmark, hvis Skat havde Googles principper og idealistiske holdning til, at vi skal have det bedst mulige," siger Christian Lanng.

Brug kompleksiteten til din fordel

Du skal ikke være bange for at udvikle en kompleks forretningsmodel, det kan nemlig i sidste ende blive din redning, mener Christian Lanng.

"I Silicon Valley er det et kendt fænomen, at alle nyopstartede virksomheder er kopieret efter én uge. Instagram havde syv kloner efter én måned," siger han. 

"Alle klonerne af Tradeshift er lukket ned, fordi de ikke kunne håndtere den kompleksitet, der er i finansverdenen," siger Christian Lanng.

Vigtigheden af at din forretningsmodel skal være kompleks står i skarp kontrast til, hvordan selve applikationerne og services skal leveres.

"Det skal være ekstremt simpelt. Fremtiden kræver, at det, som du leverer til kunderne, ikke skal være mere komplekst end at installere en applikation på din smartphone,"

"Det, vi bygger, skal kunne fungere på alle skod-devices  - selv på en gammel Nokia-telefon i Indien," siger Christian Lanng.

Læs alt om Computerworlds store Top 100 med kåring af Danmarks bedste it-virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere