Hackerangreb førte til telefonregning på 1,6 millioner

Først lød telefonregningen på 180.000 kroner efter et hackerangreb. Så røg regningen op på det 10-dobbelte. Se den vanvittige faktura her.

Læs også:
Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner


Oppe i Norge sidder en mand med tilbageholdt åndedrag, efter han fik at vide, at han stod til at betale en kæmpe mobiltelefonregning hos sit teleselskab Get.

For regningen til telefonabonnenten Taj Sahab lød på ikke mindre end 1,6 millioner norske kroner, der ret præcist svarer til 1,6 millioner danske kroner.

Senere har det vist sig, at kæmpe regningen skyldes svindel på Taj Sahabs forbindelse.

Det skriver Dagbladet.no.

"Get fortalte mig, at mit mobilforbrug var steget til 180.000 kroner, og selskabet ville derfor gerne vide, hvad jeg havde gang i. Da jeg ikke vidste noget om det, fortalte de, at nogen havde hacket min telefonforbindelse," udtaler Taj Sahab til Dagbladet.

Efter den samtale fik Taj Sahab spærret sin telefon, og teleselskabet Get lovede at følge op på sagen.

Pengene gik til udlandstelefoni
Dermed passerede kæmperegningen ikke gennem Gets interne fakturakontrol.

Alligevel blev Taj Sahab noget tid efter kontaktet af sin bank, der gerne ville høre lidt om en stor mobilregning på 1,6 millioner kroner, hvoraf langt størstedelen af beløbet var fyret af på mobiltelefoni til udlandet.

Den nu chokerede Taj Sahab kontaktede Get, der kunne oplyse ham om, at regningen alligevel var blevet sendt af sted ved en fejl, og han blot skulle se bort fra den.

Åndedraget er dog stadig tungt oppe i Norge, da det har vist sig at være svindelforsøg på Taj Sahabs telefonlinjer, der har været årsagen til den uhyrlige telefonregning.

"Det er mit hus og min linje, så jeg er vældig bekymret. Hele mit system er nede," forklarer Taj Sahab til Dagbladet.

Politiet efterforsker sagen
Hos Get lyder forklaringen på, at fakturaudsendelsen var en klar fejl.

"Telefonen til kunden blev spærret for at forhindre yderligere misbrug," siger PR-direktør i teleselskabet Get, Øyvind Husby, til Dagbladet.

Get ønsker dog ikke at gå nærmere ind i sagen og forklare detaljer, da politiet sammen med teleselskabet efterforsker, hvordan en telekundes mobil- og telefonlinjer kan misbruges på det groveste.

"Så vidt jeg ved, er dette det eneste svindelforsøg af denne type, vi har oplevet," forklarer Øyvind Husby til Dagbladet.

Du kan se Taj Sahabs vanvittige telefonregning her

Læs også:
Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.