Artikel top billede

Hackerangreb førte til telefonregning på 1,6 millioner

Først lød telefonregningen på 180.000 kroner efter et hackerangreb. Så røg regningen op på det 10-dobbelte. Se den vanvittige faktura her.

Læs også:
Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner

Oppe i Norge sidder en mand med tilbageholdt åndedrag, efter han fik at vide, at han stod til at betale en kæmpe mobiltelefonregning hos sit teleselskab Get.

For regningen til telefonabonnenten Taj Sahab lød på ikke mindre end 1,6 millioner norske kroner, der ret præcist svarer til 1,6 millioner danske kroner.

Senere har det vist sig, at kæmpe regningen skyldes svindel på Taj Sahabs forbindelse.

Det skriver Dagbladet.no.

"Get fortalte mig, at mit mobilforbrug var steget til 180.000 kroner, og selskabet ville derfor gerne vide, hvad jeg havde gang i. Da jeg ikke vidste noget om det, fortalte de, at nogen havde hacket min telefonforbindelse," udtaler Taj Sahab til Dagbladet.

Efter den samtale fik Taj Sahab spærret sin telefon, og teleselskabet Get lovede at følge op på sagen.

Pengene gik til udlandstelefoni

Dermed passerede kæmperegningen ikke gennem Gets interne fakturakontrol.

Alligevel blev Taj Sahab noget tid efter kontaktet af sin bank, der gerne ville høre lidt om en stor mobilregning på 1,6 millioner kroner, hvoraf langt størstedelen af beløbet var fyret af på mobiltelefoni til udlandet.

Den nu chokerede Taj Sahab kontaktede Get, der kunne oplyse ham om, at regningen alligevel var blevet sendt af sted ved en fejl, og han blot skulle se bort fra den.

Åndedraget er dog stadig tungt oppe i Norge, da det har vist sig at være svindelforsøg på Taj Sahabs telefonlinjer, der har været årsagen til den uhyrlige telefonregning.

"Det er mit hus og min linje, så jeg er vældig bekymret. Hele mit system er nede," forklarer Taj Sahab til Dagbladet.

Politiet efterforsker sagen

Hos Get lyder forklaringen på, at fakturaudsendelsen var en klar fejl.

"Telefonen til kunden blev spærret for at forhindre yderligere misbrug," siger PR-direktør i teleselskabet Get, Øyvind Husby, til Dagbladet.

Get ønsker dog ikke at gå nærmere ind i sagen og forklare detaljer, da politiet sammen med teleselskabet efterforsker, hvordan en telekundes mobil- og telefonlinjer kan misbruges på det groveste.

"Så vidt jeg ved, er dette det eneste svindelforsøg af denne type, vi har oplevet," forklarer Øyvind Husby til Dagbladet.

Du kan se Taj Sahabs vanvittige telefonregning her

Læs også:
Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere