Artikel top billede

Fem kommuner skriver digital Danmarkshistorie

I 2014 vil fem danske kommuner skrive Danmarkshistorie på it-området. Se her, hvordan det kommer til at ske.

Læs også:
Sådan kan du stemme digitalt til næste valg

E-valg bliver en realitet i Danmark

Fem kommuner er klar til at slå forhænget til side for bindende elektroniske valg for første gang nogensinde i Danmark.

Det sker efter flere kommuner har forsøgt sig med e-valg i et årtis tid.

Det første e-valg i Danmark bliver formentlig en realitet, når danskerne skal til stemmeurnerne ved Europaparlamentsvalget i juni 2014.

Det skriver Kommunernes Landsforening (KL) på sin hjemmeside, efter tidsfristen for tilmelding til det digitale valg udløb i mandags. 

Det var ellers forventet, at danskerne allerede den 19. november 2013 kunne afgive elektroniske og gældende stemmer til regional- og kommunalvalget, men det bliver med stor sandsynlighed ikke til noget.

Disse kommuner er klar til e-valg

I første omgang drejer det sig om København, Aarhus, Odense, Odder og Gentofte, der har truffet endelig afgørelse om afholdelse af e-valg på ét eller flere valgsteder i kommunerne.

Derimod har Aalborg, Bornholm, Kolding, Vejen, Frederiksberg, Glostrup, Brøndby og Vesthimmerlands Kommuner trukket deres ansøgninger tilbage af økonomiske årsager.

For at forberede det praktiske forordninger omkring e-valget er Økonomi- og Indenrigsministeriet i fuld sving med at forberede det nødvendige lovforslag, der forventes fremsat i januar 2013.

Venter på leverandørerne

Samtidigt forventes det ifølge KL, at ministeriet står for udbuddet af de tekniske løsninger, som med stor sandsynlighed bliver forskellige fra kommune til kommune.

I Odense Kommune vil kommunen eksempelvis lade borgerne gå til e-valg med en stemmemaskine.

I Gentofte Kommune forsøger man sig med en scannermaskine.

I Danmarks største kommune, Københavns Kommune, vil der være forsøg med både scanner og en stemmemaskine.

KL skriver, at de økonomisk klemte kommuner stadig kan tilslutte sig det elektroniske valg hos Økonomi- og Indenrigsministeriet, hvis økonomien bliver forbedret.

Især Frederiksberg Kommune er overraskende en af de kommuner, som alligevel takkede nej til e-valg, efter kommunen i en årrække har været forkæmper for afholdelse af elektroniske valg.

Du kan læse mere om e-valg i Danmark her

Læs også:
Sådan kan du stemme digitalt til næste valg

E-valg bliver en realitet i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere