Artikel top billede

Særlig it-manøvre kan udløse store millionbesparelser

Danske virksomheder vil kunne spare helt op til en halv milliard kroner på en særlig it-manøvre, der kan være på vej i det offentlige.

Læs også:
Her skal it frigøre millioner hos din kommune

Kikset dansk it-projekt til 200 millioner kan koste hoveder

Dansk finanssektor vil integrere med det offentlige

Regeringen og Kommunernes Landsforening vil udrydde parallelregistrering ved at samle data fra offentlige registre.

Samtidig vil de gøre adgangen til data gratis for private og offentlige virksomheder.

Ved at gøre adgangen til grunddata gratis, forventes det, at den samlede økonomiske gevinst i den private sektor vil udgøre op imod 500 millioner kroner om året. Det beskriver Finansministeriet i en rapport.

Forventningerne er, at det især er teleselskaber, gps-producenter, ejendomsbranchen, forsikringsbranchen, den finansielle sektor, offentlige selskaber og iværksættere, der vil få størst glæde af det nye initiativ.

Det såkaldte grunddata, består eksempelvis af borgernes adresser, virksomhedernes CVR-numre og ejendommes matrikelnumre.

Regeringen og Kommunernes Landsforening vil spare 260 millioner kroner i administration når initiativerne er fuldt indfasede i år 2020.

Stor økonomisk gevinst

Når initiativerne er fuldt indfasede i år 2020, forventes det, at den samlede samfundsmæssige gevinst vil være cirka 800 millioner kroner om året, beretter Finansministeriet i en rapport.

"Store dele af grunddata stilles til rådighed gratis. Hovedpointen med initiativet er nemlig, at grunddata bliver frit til private virksomheder og borgerne," siger It- og tele ordfører fra Socialdemokraterne, Trine Bramsen.

I første omgang er det disse ni registre, der indgår i den nye grunddata-model: CVR, Selskabsregistreret, Matriklen, BBR, Danmarks Administrative Geografiske Inddeling, Danmarks Højdemodel samt Stednavne- og Stamoplysningsregistret.

Planen er, at de ni registre skal omlægges frem mod 2015.

Strømligning af data sikre mindre bøvl

I dag vælger nogle myndigheder, at indsamle data selvom identisk data eksisterer i forvejen findes hos en anden myndighed. Ifølge Finansministeriet er den dobbeltregistrering ineffektiv, dyr og giver risiko for fejl, fordi oplysningerne ikke nødvendigvis opdateres alle steder.

Det vil samtidig betyde, at private virksomheder fremover ikke længere skal indberette de samme oplysninger flere gange, oplyser Finansministeriet.

Rent teknisk skal grunddata have samme tekniske format, og det skal gøres muligt at kombinere data i forskellige registre.

Derudover vil der blive etableret en fælles infrastruktur til distribution af offentlige data gennem portalen Datafordeleren, skriver Finansministeriet.

Læs også:
Her skal it frigøre millioner hos din kommune

Kikset dansk it-projekt til 200 millioner kan koste hoveder

Dansk finanssektor vil integrere med det offentlige




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere