Ny bærbar? Så skal du være opmærksom på det her

De nye bærbare med Windows 8 er snart i butikkerne, men du skal være særlig opmærksom på én ting, inden du svinger dankortet.

Windows 8 er ude i butikkerne den 26. oktober, og kort efter følger en horde af bærbare computere med Microsofts nye styresystem. 

Der er dog én ting, som du skal være særlig opmærksom på, hvis du har planer om at købe en af de nye maskiner - og det er skærmen.

Som garvet forbruger er du naturligvis klar over, at du skal lægge mærke til skærmopløsning og ikke mindst, om farverne står ordentligt.

Men nu skal du også til at holde ekstra øje med skærmens konstruktion samt hængslet, der styrer åbne- og lukkemekanismen.

Det skyldes, at mange af de nye Windows 8-bærbare vil være udstyret med touchskærme, og du vil derfor kunne betjene computerne med fingre på displayet.

Der er dog det problem, at mange computere - især de nye ultrabooks - er ekstremt tynde, og derfor kan skærmene groft sagt blafre i vinden. Det vil naturligvis være ødelæggende for touch-oplevelsen.

Test selv i butikken

Det seneste år har vi set flere Windows 7-ultrabooks med meget tynde skærme, der alt for nemt vippede. Vi var især efter Acer Aspire S3.

Acer har dog med sine kommende Windows 8-modeller valgt at ændre skærmkonstruktionen på sine modeller.

Nu er skærmrammen en del af hængslet, og når displayet åbnes over 110 grader, vil modstanden øges. På den måde skulle skærmen være bedre til at håndtere berøring uden at bevæge sig alt for meget.

Teknikken vil blandt andet være at finde på de kommende topmodeller i Acers S7-serie på 11,6 og 13,3 tommer.

Når du har udset dig en ny Windows 8-computer, er det gode råd naturligvis at prøve den i butikken, inden du køber. Hvis den har touchskærm, så prøv den af.

"Låser" skærmen ordentligt, når den åbnes? Og vibrerer den for meget, når du prikker til den med dine fingre?

Hvis du vil have flere gode råd til indkøb af ny computer, kan du læse mere i følgende artikler:

Købeguide: Sådan vælger du den helt rigtige bærbar

10 tips: Det skal du huske når du køber studiebærbar

Tip: Undgå at blive bøffet ved køb af ny bærbar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.