Artikel top billede

Her skal du passe på med Mac-computere i virksomheden

Man begår en fejl, hvis man tror, at man bare kan supportere Macs på samme måde som Windows-pc'er. Og skal der egentlig antivirus-software på Macs?

Læs også:

Dansk it-chef: Derfor har jeg skiftet fra Windows til Mac

Windows mod Mac: Hvem vinder på din arbejdsplads?

Et stigende antal it-chefer vælger at lade Macs komme ind i virksomheden, hvor det ellers generelt er Windows-maskinerne, der fylder mest.

Dels er consumerization-bølgen med til at skabe denne udvikling, dels mener en del it-chefer faktisk, at Macs kan være nemmere at håndtere end Windows-maskiner.

Men man begår en fejl, hvis man undervurderer den opgave, det kan være at skulle håndtere Mac-platformen sammen med Windows.

For man kan ikke bare slå de to ting sammen, skriver Forrester-rådgiver David Johnson i et blogindlæg.

"Det er let at forstå, hvorfor it-professionelle nogle gange forsøger sig med de samme værktøjer og teknikker, som de kender fra Windows-verdenen, til styring af Macs, men realiteten er, at det er meget forskellige dyr, og det, der er best practice for det ene, er irrelevant for det andet - og kan endda svække medarbejder-produktiviteten."

Antivirus eller ej?

Undersøgelser viser, at Mac-administratorer er delte i forhold til, om antivirus på Mac'en giver nogen værdi.

Forklaringen er, at virus på Mac er så sjældent et fænomen, at det ikke opfattes som en reel trussel. I stedet er udfordringen typisk trojanere, der alligevel er svære at holde væk med antivirus.

"Mange mener, at patching-værktøjer, et regelmæssigt og fuldt automatiseret backup-program og et sæt stærke recovery-redskaber er mere effektive i forhold til risikoen end antivirus-software," skriver Forrester-rådgiveren.

Det var i øvrigt samme overvejelser, der kom til udtryk, da Computerworld i sidste uge bragte en artikel med it-chef Jørgen Scheuer-Larsen:

"Jeg valgte at sige, at jeg ikke ville investere i klient-beskyttelse, men hellere i gate-beskyttelse - i firewalls og mail-gateways, og så scannede vi meget hårdt, så folk blev advaret, før det kom ind."

"Jeg valgte ikke at lægge for meget på, fordi min erfaring er, at det ikke bringer mere beskyttelse men kun kompleksitet," forklarede it-chefen.

De vigtige overvejelser med Macs

Læs også:

Så mange styresystemer skal du mestre i dag

It-chefer: Sådan er det at arbejde med Macs

For den danske it-chef Jørgen Scheuer-Larsen viste det sig, at support-behovet på Macs var markant mindre end på Windows-maskinerne.

"Den største fordel for mig som CIO var, at platformen er billigere i indkøb, men også billigere at drive i selve support-delen. Self-service på Mac-siden er meget højere, end den er på Windows-siden," har han forklaret.

Dette skal du overveje

Forresters David Johnson har fire overordnede råd til, hvordan man bedst understøtter Macs i virksomheden:

- Du skal oprette en parallel infrastruktur for Mac. Det er en dårlig idé blot at satse på at anvende de samme værktøjer og politikker som med Windows-maskinerne.

- Undgå Windows-centrerede management-løsninger til Macs. Forrester peger på, at styringen af enhver platform kræver, at den er målrettet, og at de løsninger, der er skabt til Windows, ikke bare kan udvides til at inkludere Macs også.

- Invester i ekspertise i Mac-håndtering. Forrester anbefaler, at man både kigger på muligheden for ekstern rådgivning, men også overvejer muligheden for at have kompetencen internt.

- Moderniser din applikations-portefølje i virksomheden. Dette behov opstår ikke kun med indførelsen af Macs, men det kan være en anledning til overveje, om de løsninger, man anvender, er de rette, og om SaaS-løsninger, der kører via en browser, måske kunne være en mulighed.

Læs også:

Så mange styresystemer skal du mestre i dag

It-chefer: Sådan er det at arbejde med Macs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere