Artikel top billede

VMware advarer igen om lækket kildekode

Stjålen kildekode til VMwares hypervisor ESX er blevet offentliggjort. Se her, hvordan VMware anbefaler, at du håndterer sikkerheden.

Computerworld News Service: VMware har søndag advaret om risikoen for, at der vil blive lækket endnu mere kildekode til selskabets hypervisor-teknologi ESX, efter endnu en bid kode er blevet offentliggjort af en hacker.

Den senest lækkede kildekode stammer tilbage fra 2004 og er relateret til anden stjålen kode, der blev lækket i april, skriver Iain Mulholland, der er VMwares chef for platform-sikkerhed, i et blogindlæg.

Han giver dog ikke udtryk for, hvor høj eller lav en risiko det seneste læk af kildekode repræsenterer for kunderne.

"Det er muligt, at flere relaterede filer vil blive offentliggjort i fremtiden," skriver Mulholland.

Han anbefaler, at VMwares kunder installerer de seneste produktopdateringer og sikkerhedsrettelser samt gennemgår selskabets "retningslinjer for skærpelse af sikkerheden."

Direkte brug på serveren

VMwares hypervisor ESX er en form for virtualiserings-software til brug direkte på serverens hardware, som her gør det muligt at køre adskillige gæste-styresystemer.

En hacker, der kalder sig "Stun", har offentliggjort et link på Twitter til en torrent til en fil med den lækkede kildekode, som også er blevet offentliggjort andre steder.

I april udtalte VMware, at dette læk af kildekode ikke nødvendigvis medfører nogen forhøjet risiko for selskabets kunder.

Ikke desto mindre demonstrerer det klart og tydeligt, at det bliver sværere for virksomheder at beskytte selv noget af deres mest værdifulde ophavsretsbeskyttede materiale.

På daværende tidspunkt blev der på Pastebin sammen med den lækkede kildekode offentliggjort adskillige interne e-mails fra VMware af hackeren "Hardcore Charlie", der hævdede, at materialet kom fra elektronikvirksomheden China National Electronics Import and Export, der også samarbejder med Kinas militær.

Kildekoden, der blev lækket i april, var blot en mindre del af tusindvis af dokumenter, som Hardcore Charlie hævdede at have fundet på denne virksomheds servere.

Det står ikke klart, om det også er denne Hardcore Charlie, der står bag den seneste offentliggørelse af stjålen kildekode. Han har ikke postet på Twitter siden 6. juli.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.