Sådan leger du detektiv med overvågning via nettet

Find ud af om dit eget navn bliver nævnt på nettet. Eller hold øje med et bestemt mærke eller produkt. Det er nemt at sætte et program til at foretage overvågning for dig. Se her hvordan det fungerer.

Informationsstrømmen på nettet er en ren tsunami, der kan være svær at navigere i. 

Heldigvis findes der flere forskellige værktøjer, der kan hjælpe med at holde styr på noget af al det, som der skrives om på nettet.

Og som har en særlig interesse for dig.

En af de smarte metoder er programmet Mention, der fungerer som din private sporhund, når du først har fodret den med lidt information.

Du skal vælge et nøgleord eller sætning, som Mention skal lægge mærke til.

Desuden har du mulighed for at vælge, om der skal søges på bestemte sprog og flere forskellige webtjenester eksempelvis Twitter og Facebook.

Du kan naturligvis lege detektiv for at finde ud af, om nogen nævner dit navn rundt om på nettet.

Men det kan også bruges, hvis du er specielt interesseret i et mærke, et produkt eller en virksomhed - måske din egen.

Umiddelbart minder Mention om den efterhånden gamle webtjeneste Google Underretninger - på engelsk Google Alert.

Den er dog væsentlig mere overskuelig, og du får med Mention ikke sendt links via mail, der bare ender med at fylde indbakken op.

Mention er som udgangspunkt gratis, men det er med begrænsninger. Historikken går kun en måned tilbage, og det er kun 500 omtaler eller "mentions", som programmet kan holde styr på.

Hvis du svinger dankortet for cirka 100 kroner til 600 kroner om måneden, åbner det for en række mere avancerede funktioner.

Det giver blandt andet overblikket over 50.000 omtaler - og ikke mindst adgang til større statistisk materiale og mulighed for at eksportere de indsamlede data.

Du kan prøve Mention gratis her (fås både som program til Windows og som plugin til Google Chrome).

Alternativt kan du give dig i kast med Google Underretninger her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.