Sådan leger du detektiv med overvågning via nettet

Find ud af om dit eget navn bliver nævnt på nettet. Eller hold øje med et bestemt mærke eller produkt. Det er nemt at sætte et program til at foretage overvågning for dig. Se her hvordan det fungerer.

Informationsstrømmen på nettet er en ren tsunami, der kan være svær at navigere i. 

Heldigvis findes der flere forskellige værktøjer, der kan hjælpe med at holde styr på noget af al det, som der skrives om på nettet.

Og som har en særlig interesse for dig.

En af de smarte metoder er programmet Mention, der fungerer som din private sporhund, når du først har fodret den med lidt information.

Du skal vælge et nøgleord eller sætning, som Mention skal lægge mærke til.

Desuden har du mulighed for at vælge, om der skal søges på bestemte sprog og flere forskellige webtjenester eksempelvis Twitter og Facebook.

Du kan naturligvis lege detektiv for at finde ud af, om nogen nævner dit navn rundt om på nettet.

Men det kan også bruges, hvis du er specielt interesseret i et mærke, et produkt eller en virksomhed - måske din egen.

Umiddelbart minder Mention om den efterhånden gamle webtjeneste Google Underretninger - på engelsk Google Alert.

Den er dog væsentlig mere overskuelig, og du får med Mention ikke sendt links via mail, der bare ender med at fylde indbakken op.

Mention er som udgangspunkt gratis, men det er med begrænsninger. Historikken går kun en måned tilbage, og det er kun 500 omtaler eller "mentions", som programmet kan holde styr på.

Hvis du svinger dankortet for cirka 100 kroner til 600 kroner om måneden, åbner det for en række mere avancerede funktioner.

Det giver blandt andet overblikket over 50.000 omtaler - og ikke mindst adgang til større statistisk materiale og mulighed for at eksportere de indsamlede data.

Du kan prøve Mention gratis her (fås både som program til Windows og som plugin til Google Chrome).

Alternativt kan du give dig i kast med Google Underretninger her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere