Artikel top billede

CMS-firmaer får på puklen: Forsømmer mobile platforme

Erhvervslivet er for længst begyndt at investere massive summer i smarte mobil-løsninger til kunderne. Men hvor er løsningerne fra web content management-leverandørerne?

Læs også:

CMS: Det bruges indholdssystemerne til

Dansk CMS kåret til et af verdens bedste

Guide: Skal du vælge Android, iOS eller Windows?

Mobile løsninger i erhvervslivet har ekstremt meget fokus i disse år.

Hvad enten man er en supermarkedskæde, et forsikringsselskab eller en vindmølleproducent, så skal man have mobile løsninger både internt i forhold til medarbejderne og eksternt i forhold til kunder og samarbejdspartnere.

Men producenterne af web content management systemer (WCM) er alt for sløve til rent faktisk at understøtte de mobile behov, brugerne har.

Det skriver Forrester-analytikerne David Aponovich og Michael Facemire i en analyse.

"Virksomheder og brands gør alt, hvad de kan (og bruger en masse penge) for at udvikle og understøtte mobile kunde-oplevelser. Det får os til at spørge, hvor web content management (WCM)-leverandørerne er i alt dette. Svaret for mange af dem: De mangler."

Hvad venter I på?

Forrester undrer sig over, hvorfor denne gruppe af it-leverandører, der netop har en forretning, hvor det handler om at hjælpe kunderne med online-tilbuddene, stadig mangler komplette mobil-løsninger for back-end udviklerne og deres kolleger i marketing.

Eller i det mindste bare en roadmap, der viser hvilke planer, man har.

"Kunderne hopper ud i det helhjertet, og de kigger efter de bedste værktøjer, løsninger og services til at kunne lave springet med succes. De ser direkte på jer, leverandører," skriver de to Forrester-analytikere.

Og det, de ser, er ikke for positivt:

"Ikke alle WCM-leverandører er i stand til eller positionerede til at kunne tilbyde dybe mobile løsninger."

"Leverandører, der mangler denne evne til at understøtte mobile initiativer, vil få en udfordring, når specifikke WCM-konkurrenter svarer på dette behov."

Det vil næppe være alle web CMS-leverandører, der er enige i Forresters analyse, og andre opgørelser viser da også, at der er stor forskel på, hvor godt leverandørerne favner de mobile platform.

Mens en del af de klassiske web CMS-leverandører altså ifølge Forrester sover i mobiltimen, så begynder kunderne i stigende grad at løse udfordringerne med andre it-værktøjer.

Her står kampen om kunderne

Eksempelvis kan man forstille sig, at en virksomhed, der har bygget sin virksomhed op omkring et Sharepoint-miljø, i stigende grad vil tage det udgangspunkt, når der skal tænkes mobil-løsninger. 

Det betyder ikke, at WCM-leverandørernes dage er talte, men det betyder, at de får konkurrence fra nye sider, og at den mobile udfordring bør tages seriøst, mener Forrester.

"Vores besked til leverandørerne: Jeres kunder er begyndt at forhøre sig rundt omkring. De ønsker svar nu, ikke om seks måneder eller et år. Mulighedernes vindue er åbent nu, men det vil det ikke være ret længe."

Stort fokus på mobile løsninger

Det mobile fokus i erhvervslivet er vokset frem med de mange smartphones og tablet-pc'er, der sendes på markedet i disse år.

Det ses blandt andet i ERP, CRM og BI-løsningerne, der i stigende grad udvikler sig til at omfattede de mobile platforme i form af smarte apps, men naturligvis også ved, at en hjemmeside i dag ikke længere bare er noget, man tilgår fra en helt almindelig desktopbrowser og navigerer rundt på med mus og tastatur.

På Gartners liste over de 10 vigtigste it-trends i det kommende år tager flere af punkterne udgangspunkt i den mobile udvikling - eksempelvis vurderer Gartner, at alle mulighederne og udfordringerne med at udvikle løsninger til de mobile enheder vil komme til at fylde meget.

"I de næste par år vil der ikke være et enkelt værktøj, der vil være optimalt til alle typer af mobil-applikationer, så forvent at skulle anvende adskillige," skriver Gartner.

Konkret fremhæves blandt andet native apps, hybrid—løsninger og HTML 5 som muligheder.

Gartner mener ikke, at skiftet fra platforms-apps til HTML 5-løsninger vil ske hen over natten. De rene apps vil ikke forsvinde, fordi de tilbyder de bedste brugeroplevelser og mest avancerede funktioner, lyder det fra analysefirmaet.

"Udviklere skal tilegne sig nye design-kompetencer for at kunne levere touch-optimerede mobil-applikationer på tværs af en række enheder på en koordineret måde."

Læs også:

CMS: Det bruges indholdssystemerne til

Dansk CMS kåret til et af verdens bedste

Guide: Skal du vælge Android, iOS eller Windows?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.