Artikel top billede

Julegodten: Her er den perfekte gave til nørd-far

Twine er en gadget, der ligner et stykke sæbe, men i virkeligheden er det den perfekte julegave til den digitale gør-det-selv-mand.

Det ligner et stort stykke sæbe.

Men i virkeligheden er den lille farvestrålende dims et smart stykke teknologi ved navn Twine.

Selv om Twine ikke er større end en pakke cigaretter, gemmer den på en lang række sensorer, der blandt andet kan registrere bevægelser og temperaturændringer.

Herudover har den en indbygget internetforbindelse, der gør den i stand til at sende dig en mail eller en sms-besked, hvis en af målerne giver et udslag.

Til nørder og sommerhusejere

Det er ikke bare den perfekte julegave til en ægte geek-dad. 

Det er også en ganske praktisk løsning, hvis du eksempelvis har et sommerhus.  

Her kan du have en Twine liggende, der sender dig en besked, når temperaturen ryger under frysepunktet, og du skal ud og skrue op for varmen, hvis du vil undgå frostskader. 

Hvis vi skal tro virksomheden bag Twine, Supermechanical, er det supersimpelt at indstille Twine. Du behøver hverken installere programmer eller have kendskab til programmering for at få Twine til at virke. 

Du skal blot logge ind på Twines hjemmeside, hvor du kan indstille enheden ved opstille nogle simple regler, som minder om dem, der bruges på hjemmesiden If This Then That.

Eksempelvis kan du lave en regel, der træder i kraft, når temperaturen falder til under 10 grader. Når det sker, kan du vælge en handling, som Twine skal udføre. Typisk vil det være, at den skal sende en sms eller mail med en selvvalgt tekst.

Kreative ideer

På Twines hjemmeside findes der et debatforum, hvor du kan hente masser af inspiration til, hvordan du kan anvende din Twine.

Den koster 99 dollar eller knap 570 kroner (eksklusive forsendelse) i en basisudgave, der kun har Wi-Fi, indbygget temperatursensor samt en sensor, der registrerer, om Twine vender med fronten opad eller nedad.  

Men du kan også vælge dyrere udgaver, der blandt andet indeholder en fugtsensor og en magnetisk sensor, der kan registrere, hvis en magnet nærmer sig eller fjerner sig fra enheden. Sidstnævne kan eksempelvis bruges, hvis du vil have Twine til at give dig besked, hvis en dør eller skuffe bliver åbnet. 

Den dyreste Twine sælges til 175 dollar, altså cirka 1.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere