Artikel top billede

Julegodten: Kamera sørger for at dit billede altid har perfekt fokus

Træt af uskarpe billeder? Så prøv med et lysfelt-kamera, hvor du kan ændre fokus, når billedet er taget.

Fotografiet har eksisteret i mere end 100 år, og man skulle tro, at det efterhånden er svært at finde på nye revolutionerende ideér. Men amerikanske Lytro sælger nu det første lysfelt-kamera, der beskrives som intet mindre end en revolution inden for fotografi.

Med et lysfeltkamera skal du ikke længere indstille fokus, når du tager et billede. I stedet kan du frit ændre fokus, når billedet er taget, og dermed bestemme, hvilke dele af billedet der skal være skarpe.

Det usædvanlige kamera ligner heller ikke et almindeligt fotoapparat. Det er en aflang kasse med en linse i den ene ende og en LCD-skærm i den anden ende. Der er også en on/off-knap og en udløser, en berøringsfølsom zoom-stribe og en usb-port.

Tricket består i, at kameraet både registrerer farve, intensitet og retning af det indkommende lys. Normale kameraer gemmer ikke informationer om lysets retning.
 
Lytro lover, at kameraet er klar til at tage det første billede, allerede ét sekund efter det er tændt, og billederne tages øjeblikkeligt, uden at man skal vente på autofokus.

Lysfelt-kameraet kan købes direkte hos producenten, og det koster omkring 2.200 kr. i en udgave med 8 GB hukommelse og 2.700 kr. med 16 GB.

Lytro sender selv kun i USA, men du kan bruge en af de mange tjenester, der tilbyder at videresende pakker fra USA, og producenten har også forhandlere i en række andre lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere