Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Her er Amazon-stifterens mest enkle (men bedste) råd til dig

Mange spørger sig selv, hvad fremtiden ændrer for på den måde at spotte det næste forretningsområde. Men det er slet ikke det vigtigste spørgsmål, mener Jeff Bezos fra Amazon.

Læs også:

Her er de 10 absolut vigtigste it-trends for dig

Cloud computing: Sådan fungerer det

Han er blevet kaldt den nye Steve Jobs, og sammenligningen er ikke helt ved siden af.

Jeff Bezos, stifter af Amazon og direktør i selskabet, er ikke bare ganske uformel og charmerende på en scene - ligesom Steve Jobs var - han er også en mand, der driver et selskab, der har været med til at skabe og definere nye markeder.

Amazon-ikonet leverede atter varen, da han var på scenen under selskabets store cloud-konference i Las Vegas.

I en samtale med selskabets CTO, Werner Vogels, kom Jeff Bezos med nogle ganske interessante - og meget lidt tekniske iagttagelser - om at drive en it-virksomhed.

"Jeg får ofte spørgsmålet: Hvad vil ændre sig over de kommende 10 år? ... Jeg får stort set aldrig spørgsmålet: Hvad vil ikke ændre sig?"

"Det andet spørgsmål er sådan set det vigtigste, for du kan lave en forretningsstrategi omkring de stabile ting," forklarede Jeff Bezos, der stiftede selskabet tilbage i 1994.

Lave priser og hurtig levering

"I vores retail-forretning ved vi, at forbrugerne ønsker lave priser og hurtig levering. Og et stort udvalg. Det er umuligt at forestille sig en fremtid, hvor kunderne om 10 år fra nu af siger, at de ville ønske, at priserne var højere."

"Eller: Jeg elsker Amazon, men jeg ville bare ønske at I leverede varen lidt langsommere," lød eksemplet fra Jeff Bezos, hvilket fremkaldte latter i salen.

"Når du ved, at noget holder, har du råd til at lægge en masse energi i det."

Milliard-forretning

Og budskabet er ikke bare ren underholdning fra Jeff Bezos' side.

Amazon er i dag et globalt selskab med en omsætning på omkring 280 milliarder kroner og massiv medvind med både online-handel, Kindler- og tablets og Amazons Web Services, selskabet cloud-forretning.

"I Amazon Web Services er de store idéer også ret oplagte. Det er umuligt for mig at forestille mig, at nogen om 10 år vil sige: Jeg elsker AWS, jeg ville bare ønske, at I var knap så stabile. Eller: Jeg ville ønske, at I ville hæve priserne, eller at I ville forbedre API'erne lidt langsommere."

Her er det gyldne råd fra Jeff Bezos

Derfor er det gyldne råd fra Jeff Bezos i virkeligheden ret simpelt:

"De store idéer er ofte meget indlysende, men det kan være meget svært hele tiden at gøre fremskridt inden for det indlysende."

"Men hvis du kan gøre det, vil du over tid bygge en bedre og bedre service for kunderne med de ting, der rent faktisk betyder noget for dem," sagde han fra scenen i Las Vegas.

Se hele samtalen mellem Jeff Bezos og Werner Vogels:

Læs også:

Her er de 10 absolut vigtigste it-trends for dig

Cloud computing: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.