Artikel top billede

Her er alle kravene til app-udvikling til Windows 8

Har du planer om at udvikle apps til Windows 8? Start dine forberedelser med at læse kravene til apps i Windows Store.

Læs også:

Apps til Windows 8: Derfor ændrer de alt ved pc'en

Kom godt i gang: Sådan udvikler du apps til Windows 8

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Hold godt øje med kravene til Windows 8-apps, hvis du som udvikler har planer om at give dig i kast med Microsofts nye platform.

Sådan lyder rådet fra folkene bag to af de danske apps, der er allerede nu eksisterer i Microsofts Windows Store.

"Der er en udviklingsguide og nogle regler, man skal leve op til. Det fandt vi ud af, at man skal læse grundigt og tage seriøst, for de (Microsoft, red.) går meget i detaljen, når de certificerer de her apps," har løsningsarkitekt Carsten Gebel fra BEC forklaret om udviklingen af it-virksomhedens bank-app til Windows 8.

Udviklingsfirmaet Spoiled Milk er også godt i gang med Windows 8-udvikling. Stifter Frederik Cordes har blandt andet været projektleder, da firmaet udviklede Rejseplanens app til Windows 8.

"Den væsentligste barriere var Microsofts strenge retningslinjer for, hvordan man udvikler applikationer til Windows 8. At efterleve disse krævede nogle runder frem og tilbage, men heldigvis var Microsofts repræsentanter eksemplariske til at give os ordentlig tilbagemelding til tiden," lyder det fra Frederik Cordes.

Gode udviklingsværktøjer

Både BEC og Spoiled Milk har haft positive oplevelser med udviklingen af apps til Windows 8.

Frederik Cordes hæfter sig ved, at man også med det nye Windows kan drage nytte af Microsofts udviklingsværktøjer, ikke mindst Visual Studio 2012.

"Der er tale om en moden platform, der giver mulighed for at udvikle til web, desktop, mobile og så videre,"  skriver han i en mail til Computerworld. 

"Det indeholder alle de nødvendige værktøjer - fra designskabeloner til tests og debugging - og gør det til en fornøjelse for vores udviklere at arbejde med. Som det foretrukne "våben" vælger vi C#, hvilket nu er mere tilgængeligt end nogensinde. Samlet set ryger tommelfingeren i vejret."

Spoiled Milk, der arbejder med udvikling til en række forskellige styresystemer, ser et stort potentiale i Windows 8. Baseret på de hidtidige erfaringer har Frederik Cordes følgende råd til andre:

"Fokusér på indhold og den gode idé, sæt dig ind i designvisionen og forstå de hardware-devices, applikationerne skal betjenes på."

"Windows 8 er ny platform, og selvfølgelig er der nogle udfordringer indledningsvist. Heldigvis havde vi erfaring med at udvikle applikationer til tidligere Windows-platforme, så overgangen var næsten smertefri," forklarer han. 

Man bør dog stadig tjekke app-retningslinjerne grundigt, inden man går i gang med udviklingen.

Her er alle app-kravene

Læs også:

Apps til Windows 8: Derfor ændrer de alt ved pc'en

Kom godt i gang: Sådan udvikler du apps til Windows 8

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Hvis du selv er interesseret i udvikling af apps til Windows 8, kan du læse certificerings-kravene fra Microsoft her.

"Vi gennemgår hver enkelt app, før vi sætter den på listen i Windows Store," skriver Microsoft blandt andet.

Blandt kravene finder man eksempelvis følgende beskeder fra Microsoft:

- Windows Store udbyder kun fuldt funktionelle apps, som giver kunderne den bedst mulige oplevelse. De ting, der kan få vores testere til at tro, at din app ikke er helt færdig, vil få din app til at dumpe certificeringen.

- Din app skal understøtte et fastgjort layout. I liggende format skal din app's funktioner være fuldt tilgængelige, når app'ens skærmstørrelse er 1024 x 768. Din app skal forblive funktionel, når kunden fastgør og frigør app'en.

- App'en skal starte i løbet af fem sekunder eller mindre.

- App'en skal kunne stoppes midlertidigt i løbet af to sekunder eller mindre.

Læs også:

Apps til Windows 8: Derfor ændrer de alt ved pc'en

Kom godt i gang: Sådan udvikler du apps til Windows 8

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere