Artikel top billede

Her er opskriften på et gigantisk bankbedrageri

Hackere har formået at stjæle 270 millioner kroner fra mere end 30.000 digitale bankkunder i Europa. Her er forklaringen på, hvordan man gør.

Læs også:
Fem hackere bag Zeus-svindelnummer anholdt

Hackere scorer over en milliard kroner med trojaner

Hackere stjæler 50 mio. kroner fra engelske banker

Kriminelle er vilde med hackerværktøjet Zeus

Godt 30.000 europæiske bankkonti er blevet lænset for det klækkelige beløb af 36 millioner euro, svarende til cirka 270 millioner kroner.

Sikkerhedsfirmaerne Check Point og Versafe har præsenteret detaljerne omkring det enorme digitale bankindbrud.

De er blevet fremlagt i en rapport kaldet: How 36 million was stolen via malware, hvor de to firmaer forklarer, hvordan det sofistikerede angreb fandt sted.

Ved hjælp af den berygtede Zeus-trojaner og anden ondsindet kode lykkedes det for angriberne at kapre både computere og mobiltelefoner fra tusindevis af bankkunder.

Du kan læse mere om Zeus her.

Først blev pc'erne smittet med skadelig koder, der siden spredte sig til telefonerne.

Herved fik angriberne kontrollen over de sms'er, som bliver anvendt til at godkende banktjenesterne, og på denne vis kan de omgå bankernes krav om dobbelt-authentication, som sms'erne indgår i med et transaktionsnummer.

Overførte uden sikkerhed

Med de stjålne informationer og adgangen til transaktionsnumre blev det muligt at overføre pengebeløb på mellem 500 og 250.000 euro fra ofrenes konti.

"Dagens cyber-angreb udnytter de nyeste sårbarheds-trends. Flere og flere benytter deres bank online og via mobiltelefon, som betyder, at vi kommer til at se mere målrettede angreb mod banker af denne type, og Eurograbber (betegnelse for angrebet, red.) er et klart eksempel," siger Gabi Reish, produktchef i Check Point.

Angrebet begyndte i Italien, men spredte sig hurtigt til Tyskland, Holland og Spanien.

I rapporten kan man desuden læse, at Android- og Blackberry-enheder er specielt udsat for denne type angreb.

Her kan rapporten læses i sin helhed (PDF).

Læs også:
Fem hackere bag Zeus-svindelnummer anholdt

Hackere scorer over en milliard kroner med trojaner

Hackere stjæler 50 mio. kroner fra engelske banker

Kriminelle er vilde med hackerværktøjet Zeus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.